Voedselbosreis door het Arboretum: De Oude Wereld

© Canva pro

voedselbospioniers op stap

Start zo 9 juni '24
9:30 - 12:30

1 sessie

Prijs

Prijs: € 10
Alle tarieven

Waar Arboretum Tervuren
Eikestraat 102
3080 Tervuren

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Je kan voor deze activiteit niet meer inschrijven. Bekijk alternatieven

In 1902 liet Leopold II het arboretum van Tervuren (120 ha) aanleggen op een privé-terrein dat nu deel uitmaakt van de Koninklijke Stichting. Er groeien bomen en struiken uit de hele wereld, gegroepeerd volgens herkomstgebied. Deze gegidste wandeling loopt door het Euraziatische deel van het arboretum.

Het prachtige arboretum was 9 jaar de werkplek van onze gids Marc. Hij kent het domein dus als geen ander en neemt ons mee op een bijzondere bomenwereldreis: eentje mét voedselbosbril!


In het Arboretum staan verschillende typische voedselbosbomen. Misschien plantte jij die soorten ook al aan? Of ben je dat van plan? Dan krijg je ze hier in volwassen toestand te zien, zij aan zij met niet-eetbare soorten. We gaan telkens uitgebreid in op de botanische aspecten en daarnaast beantwoordt Marc ook specifieke vragen rond de wetgeving van voedselbossen.

Praktisch

De wandeling is geschikt voor zowel beginnende als al iets meer ervaren voedselbossers!

Plaats van afspraak: 9u15 aan de Eikestraat 102 in Tervuren (doodlopend straatje met beetje parkeerplaats aan het eind). Kom goed op tijd, de rondleiding start stipt om 9:30!

Let op: plaats van afspraak is NIET de hoofdingang van het arboretum, die ligt in de Jezus-Eiklaan

Sessies

 • zo 9 juni '24
  9:30 - 12:30
  Arboretum Tervuren - Ingang Eikestraat

Locatie(s)

Prijs

 • Prijs
  € 10
 • Reductieprijs
  € 7
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren. Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Begeleiding

Marc Van Hummelen

Marc is samen met Sandra Roobaert trekker van Villa Vanzelf, de organisatie die zich inzet voor…
Meer over Marc Van Hummelen

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Voedselbosnetwerk Oost-Brabant

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis zo niets van onze activiteiten, projecten en ander nieuws. We sturen onze nieuwsbrief maandelijks. We gaan je dus niet spammen, beloofd. 😉