Januari 2021 - december 2024

Voedselbosnetwerk Oost-Brabant

Naast het uit de grond stampen van vier lokaal gedragen voedselbossen in het Hageland, is het creëren van een lerend netwerk van voedselbospioniers een even belangrijk doel van het Fruitige-Voedselbossenproject.

Voedselbospioniers in Oost-Brabant

Voedselbossen zijn duidelijk aan een opmars bezig in Vlaanderen en Oost-Brabant. Vaak gaat het om individuele voedselbospioniers die op een eigen stuk grond aan de slag gaan. Soms zijn het burgergroepen die gezamenlijk grond aankopen, pachten of een overeenkomst sluiten met de lokale overheid.

We maakten een overzichtskaart van alle voedselbossen in Oost-Brabant. Laat het ons zeker weten als er nog voedselbossen zouden ontbreken, dan voegen we ze toe.

De recente voedselbosbeweging loopt vooruit op het wettelijk kader, het zijn echte pioniers!
Katrien Zuallaert, projectverantwoordelijke Voedselbosnetwerk Oost-Brabant

Avansa pioniert mee, jij ook?

Er is veel honger naar informatie, uitwisseling, interactie, ontmoeting, ontdekking, debat, beleving en ondersteuning rond dit thema.

En daar wil Avansa mee de schouders onderzetten door voedselbospioniers in de regio te verbinden met elkaar.

👇 Wat valt er zoal te ontdekken, leren en doen? 👇

Voedselbosnetwerk website

Bezoek mee voedselbossen

Elk bezoek vertrekt vanuit een specifiek vraagstuk waar voedselbospioniers mee bezig zijn en biedt ruimte om antwoorden te zoeken. We maken kennis met de initiatiefnemers van het project, hun droomplek en hun verhaal. Er is ruimte voor uitwisseling en gesprek. Aanbod voorbehouden aan actieve en startende voedselbossers.

Vlogsop You Tube

Word jij ook voedselbosvlogger?

We stomen een vlogteam klaar om uit te zwermen in de regio en voedselbossen in beeld en/of kaart te brengen. Iets voor jou?

15 APR Inclusieve voedselbossen 1

Voedselbossen voor iedereen

Voedselbosprojecten streven vaak naar een samenleving waarin mens en natuur op een respectvolle manier samenwerken en -leven. Maar minderheidsgroepen zijn ondervertegenwoordigd in de voedselboscommunities en daar willen we iets aan veranderen.

Meer info

Contacteer projectverantwoordelijke en educatief medewerker Katrien Zuallaert.

Katrien Zuallaert

Educatief medewerker Meer info