Maart 2021 - december 2023

#reacttoracism

Getuigenissen, strategieën en trainingen rond racisme.

Blokjes react to racism 57

Sta op tegen racisme

Ben je getuige van racisme of maak je het zelf mee? Daar sta je dan, met je mond vol tanden. Of toch niet?

Dé ultieme aanpak van racisme bestaat niet. In elke situatie speelt zoveel tegelijk: hoeveel veerkracht heb je als doelwit of getuige, hoe diep is het racisme geworteld, ben je zelf assertief of eerder een luisteraar bijvoorbeeld?

Projectwebsite react to racism

Projectwebsite

Getuigenissen, strategieën en andere inspiratie om sterker in je schoenen te staan tegen racisme. Check reacttorracism.be voor flink wat reageer-tips!

Racisme aanpakken is altijd maatwerk

Nieuw: Trainingen met acteurs aan tijdelijk voordeeltarief - Bijna uitverkocht

Avansa Oost-Brabant en ORBIT vzw bieden vier organisaties in 2023 de kans om aan tijdelijk voordeeltarief de reacttoracism-training met acteurs te volgen. Mis deze unieke kans niet ! Er is nog één datum beschikbaar.

Gratis folder 'Als omstaander tussenkomen bij racisme'

Mockup plooifolder Als omstaandere tussenkomen bij racisme

Boordevol tips

Reageren wanneer je iemand racistisch aangepakt ziet worden: het maakt een wereld van verschil. We verzamelden in deze folder een pak praktische tips over wat je voor, tijdens en na een racistische situatie kunt doen.

Uit het leven gegrepen verhalen

Verschillende uit het leven gegrepen verhalen zetten je op weg. Doelwitten van racisme vertellen waarom het zo belangrijk is om tussen te komen. Je haalt er ongetwijfeld inspiratie uit om de volgende keer (nog gevatter) steun te geven aan wie racisme meemaakt.

IJsbreker

De folder is voorts een goede ijsbreker om het gesprek aan te gaan met je collega’s, familieleden en vrienden over het belang van tussenkomen.

#reacttoracism

Avansa en Orbit verzamelen getuigenissen, strategieën en andere inspiratie om sterker in je schoenen te staan. Ook advies vragen over een persoonlijke situatie is mogelijk.

React to Racism is een gezamelijk initiatief van ORBIT vzw en Avansa Oost-Brabant met de financiële steun van de federale Staatssecretaris voor Gelijke Kansen.

Contact

Herlinde Swinnen

Educatief medewerker Meer info