Het gepolariseerde verhaal over het koloniale verleden moe? Of je nu Congolese roots hebt, een oud-koloniaal bent, of een student die de gevolgen van het koloniale verleden ziet of ervaart: jouw stem is waardevol. Let's talk.
Binnenkort worden voor de tweede keer meerstemmige gesprekstafels rond het koloniale verleden georganiseerd in Leuven. Het project De Conversaties brengt mensen met diverse achtergronden en visies samen. Avansa werkt verder met de methode die door de KU Leuven werd ontwikkeld. Hier vind je een terugblik op de eerste editie van De Conversaties in 2021-2022.
Je krijgt de kans om echt en in een veilige setting jouw ervaringen te delen. Mogelijk komt de groep via de gesprekstafels tot inzichten waarvan de rest van de samenleving mee kan profiteren.
In het begin was de spanning te snijden.
De Conversaties bestaat uit 5 zaterdagen tussen eind februari en einde mei 2024. In juni volgt, volgens de beslissingen van de groep, een toonmoment. Het hele traject vraagt dus wel om een zeker tijdsengagement.
😋 Wij zorgen, naast degelijke gespreksbegeleiding, ook voor de innerlijke mens met lekkere broodjes en drank.
De kunst zit vooral in het luisteren, zeker als het thema beladen is.
De Conversaties sluiten aan bij Onze koloniale erfenis, een reeks van vier informatieve avonden eind 2023. De Conversaties gaan nog dieper in op het thema: ze gaan uit van persoonlijke ervaringen die in alle veiligheid met elkaar worden gedeeld. Voor een beter begrip van elkaar, voor meer verbinding. Een experiment dat mogelijk ook interessante inzichten oplevert voor heel Leuven en de samenleving in het algemeen.
Onze koloniale erfenis en De Conversaties zijn initiatieven van stad Leuven in samenwerking met Avansa Oost-Brabant.