The IncrEdible Garden

© The IncrEdible Garden

Voedselbospioniers op stap

Start za 7 september '24
10:00 - 12:30

1 sessie

Prijs

Prijs: € 10
Alle tarieven

Waar The IncrEdible Garden
Sijsjeslaan 12
3070 Kortenberg

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Sabina van The Incredible Garden leidt je rond in haar permacultuurtuin in volle ontwikkeling.

In 2020 kocht Sabina een stuk landbouwgrond in Kortenberg. Nog voor het officieel haar eigendom was, begon ze stap voor stap met de aanleg van haar IncrEdible Garden, een permacultuur project in volle ontwikkeling. Haar droom? Een creatieve ontmoetingsplek creëren waar er overvloed aan biologische groenten en fruit is.


Tijdens de rondleiding licht Sabina het ontwerp toe van The IncrEdible Garden en de keuzes die ze maakte. Bijna alles wat je ziet op het terrein werd gemaakt uit recupmateriaal, zoals de houten constructies voor klimmers als pompoenen en courgettes. De restjes hout vormden dan weer prima materiaal voor moestuinpaden. Er wordt eveneens druk geëxperimenteerd met natuurlijke manieren om de watervoorziening ook in droge periodes op peil te houden: twee vijvers, watercontainers, een droogtoilet en swales gegraven op hoogtelijnen.


Sabina's droom van een creatieve ontmoetingsplek met een overvloed aan biologische groenten en fruit is in volle ontwikkeling. Buiten koken, samen creatieve ideeën delen bij een kopje lekkere thee met kruiden en eetbare planten rechtstreeks uit de tuin. Zelfs de kippen komen gezellig op bezoek, dus bye, bye, slakken.


Het credo van Sabina: Zelfvoorzienend leven en streven naar een duurzaam en gezond leven voor zichzelf én voor de lokale gemeenschap.

Praktisch

✅ Plaats van afspraak
Om 10:00 uur op de hoek van de Sijsjeslaan en de Galgenlaan in Kortenberg.

🥾 Draag laarzen of stevige schoenen.

Sessies

 • za 7 september '24
  10:00 - 12:30
  The IncrEdible Garden - Voedselbos

Locatie(s)

 • The IncrEdible Garden Sijsjeslaan 12
  3070 Kortenberg Toon op kaart

Prijs

 • Prijs
  € 10
 • Reductieprijs
  € 7
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren! Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus.

Begeleiding

Sabina Colling

Sabina is een gedreven vrouw met een hart voor de natuur. Ze vertoeft dagelijks in the IncrEdible…
Meer over Sabina Colling

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Voedselbosnetwerk Oost-Brabant

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis zo niets van onze activiteiten, projecten en ander nieuws. We sturen onze nieuwsbrief maandelijks. We gaan je dus niet spammen, beloofd. 😉