Voedselbosreis door het Arboretum: De Nieuwe Wereld

© Avansa / Katrien Zuallaert

voedselbospioniers op stap

Start zo 20 oktober '24
9:30 - 12:30

1 sessie

Prijs

Prijs: € 10
Alle tarieven

Waar Arboretum Tervuren
Eikestraat 102
3080 Tervuren

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In 1902 liet Leopold II het arboretum van Tervuren (120 ha) aanleggen op een privé-terrein dat nu deel uitmaakt van de Koninklijke Stichting. Er groeien bomen en struiken uit de hele wereld, gegroepeerd volgens herkomstgebied.


Deze gegidste wandeling loopt door het Amerikaanse deel van het arboretum.

Het prachtige arboretum was 9 jaar de werkplek van onze gids Marc. Hij kent het domein dus als geen ander en neemt ons mee op een bijzondere bomenwereldreis in 'De Nieuwe Wereld': eentje mét voedselbosbril!


In Amerika hebben ze graag alles ‘plus size’, en dat zie je ook aan de bomencollectie van de Nieuwe Wereld van het Geografisch Arboretum van Tervuren. We stappen van de East Coast van de VS helemaal tot in Canada en we komen terug via de Cascade Mountain Range langs de West Coast. Onderweg bewonderen we The Big and the Beautiful van het Amerikaanse bomenrijk, met veel eetbaars zoals witte en zwarte walnoot, hickory, sassafras en nog vele andere verrassingen. Ook al klinken ze misschien niet onbekend, je hebt deze boomsoorten wellicht nog nooit als volwassen boom gezien midden in het bos.


We gaan telkens uitgebreid in op de botanische aspecten en daarnaast beantwoordt Marc ook specifieke vragen rond de wetgeving van voedselbossen.

Praktisch

De wandeling is geschikt voor zowel beginnende als al iets meer ervaren voedselbossers!

Plaats van afspraak: 9u15 aan de Eikestraat 102 in Tervuren (doodlopend straatje met voldoende parkeerplaats aan het eind).
Kom goed op tijd, de rondleiding start stipt om 9:30!

Let op: plaats van afspraak is NIET de hoofdingang van het arboretum, die ligt in de Jezus-Eiklaan

Sessies

 • zo 20 oktober '24
  9:30 - 12:30
  Arboretum Tervuren - Ingang Eikestraat

Locatie(s)

Prijs

 • Prijs
  € 10
 • Reductieprijs
  € 7
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren. Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Begeleiding

Marc Van Hummelen

Marc is samen met Sandra Roobaert trekker van Villa Vanzelf, de organisatie die zich inzet voor…
Meer over Marc Van Hummelen

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Voedselbosnetwerk Oost-Brabant

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis zo niets van onze activiteiten, projecten en ander nieuws. We sturen onze nieuwsbrief maandelijks. We gaan je dus niet spammen, beloofd. 😉