ReThinking Collections

© AfricaMuseum

Gegidst expobezoek

Start di 6 augustus '24
13:00 - 15:00

1 sessie

Prijs

Prijs: € 10
Alle tarieven

Waar AfricaMuseum
Leuvensesteenweg 13
3080 Tervuren

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De collecties in het AfricaMuseum werden grotendeels verworven tijdens de koloniale periode in de huidige DR Congo. De expo ReThinking Collections draait rond de herkomst van Afrikaanse objecten. Hoe kunnen we de oorsprong van collecties achterhalen? Welke nieuwe inzichten levert deze kennis op?

Het museum kijkt hoe het objecten uit zijn collectie in de toekomst anders kan duiden en kaderen. Doordat zoveel topkunstwerken verdwenen naar het Westen, verloren jonge Congolese artiesten de band met hun culturele erfgoed. En ook de vraag over 'restitutie', het teruggeven van die 'gestolen' kunst, is zeer actueel en blijft beroeren.

Praktisch

 • We spreken af om 12:50 uur aan de balie van het museum.
 • Heb je een museumpas, breng die zeker mee!

Sessies

 • di 6 augustus '24
  13:00 - 15:00
  AfricaMuseum - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Prijs
  € 10
 • Reductieprijs
  € 7
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren! Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus.

Begeleiding

Gids van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika

Het Africamuseum kiest voluit voor inclusieve en kwaliteitsvolle educatie.
Meer over Gids van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis zo niets van onze activiteiten, projecten en ander nieuws. We sturen onze nieuwsbrief maandelijks. We gaan je dus niet spammen, beloofd. 😉