Juli 2022 - december 2024

Stoorzender 2024

Nood aan budget of coaching? Ook in 2024 ondersteunt Avansa acties die onrecht aankaarten of streven naar een duurzame en inclusieve samenleving in Oost-Brabant. Let's meet!

Header stoorzender 2024

Waarom Stoorzender?

Avansa gelooft in de kracht van groepen om de spelregels in de samenleving te veranderen. Daarom zetten wij graag budget en tijd in om acties en activisten te ondersteunen die in onze regio onrecht aankaarten en streven naar een duurzame en solidaire samenleving voor iedereen.

Voor wie?

Iedereen die de status quo in onze samenleving in vraag durft stellen en streeft naar een duurzame, solidaire en inclusieve samenleving kan zich kandidaat stellen.

Stoorzender?

Als activist kan je hulp en coaching aanvragen via Stoorzender. Dat is het project van Avansa Oost-Brabant dat acties en activisten in Oost-Brabant steunt met budget en tijd.

Stoorzender praktisch schema

Projectoproep voorjaar 2024

Kan jouw actie ook nog hulp gebruiken? Zo vraag je Stoorzendersteun aan.

 • STAP 1: Voldoe je aan de voorwaarden?
  Lees eerst even de FAQ en voorwaarden en kijk even na of je in aanmerking komt.

 • STAP 2: Dien je voorstel in ten laatste op 23 mei 2024
  Dien jouw actie-idee in ten laatste op 23 mei 2024 via dit formulier. Geef daarbij aan of je begeleiding en/of financiële steun nodig hebt.

 • STAP 3: Stel je idee voor op 30 mei 2024
  Kruis alvast 30 mei aan in je agenda. Wanneer je kandidatuur geselecteerd wordt, verwachten we je op donderdag 30 mei 2024 tussen 16:00 en 20:00 uur bij Avansa Oost-Brabant in Leuven.
Stoorzender: krijg steun als activist in Oost-Brabant

Na 30 mei: wat gebeurt er dan?

Stel: we vonden jouw idee dat je eind mei voorstelde geweldig. Hoe gaat het dan verder?

 • In de loop van juni dien je jouw definitief actieplan in.
 • In juni-juli 2024 krijg je van ons te horen of je al dan niet geselecteerd bent voor steun door Stoorzender.
Timing Stoorzender voorjaar 2024 1

Twijfels?

Nog niet zeker of jouw project of actie in aanmerking komt voor Stoorzender?

Stoorzender 2022 en 2023

Dit waren de Stoorzenders van 2022 en 2023

Dertien activistengroepen waagden tot nu toe hun kans. Na gesprekken over de voorgestelde acties bleken deze ideeën actieklaar te zijn: Energie voor iedereen van Energiecoöperatie Druifkracht, Campagne Peter Pauwels, de studiedag van EduAcademie, Queer Leuven, Speak Up! Leuven en Start-Up Sint-Bernard kregen steun van Stoorzender.

Deadlines Stoorzender 2024 website

Voorwaarden Stoorzendersteun

WIE

 • groep (min 5 mensen) die niet beroepsmatig actie voert
 • iedereen onderschrijft de principes van geweldloos verzet en heeft respect voor mens en planeet

ACTIE

 • directe actie of ander creatief, geweldloos, confronterend protest met een concrete eis tot verandering die haalbaar en realistisch is
 • acties die op lange termijn bijdragen aan systeemverandering, richting een duurzame, solidaire samenleving waarin het niet draait om het recht van de sterkste economische belangen
 • scoren hoger: thema's polarisatie, duurzaamheid en inspraak + actievormen die elders minder ondersteund worden wegens 'té scherp'

WAAR & WANNEER

 • actie gericht op (inwoners van) Oost-Brabant: Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Geetbets, Glabbeek, Haacht, Herent, Hoegaarden, Holsbeek, Huldenberg, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Leuven Linter, Lubbeek, Overijse, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo of Zoutleeuw
 • uitrol vóór 1 juli 2025

In samenwerking met