La Maîtresse du Vert

© La Maîtresse du Vert

Voedselbospioniers op stap

Start vr 21 juni '24
19:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Prijs: € 10
Alle tarieven

Waar La Maîtresse du Vert
Rue du village 107
4287 Lincent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Bezoek de unieke permacultuurtuin van Ann 'La Maîtresse du Vert' Suetens in Lincent, op een steenworp van de taalgrens.

De permacultuurtuin van Ann 'La Maîtresse du Vert' Suetens strekt zich uit over een perceel van 15 are, op een steenworp van de taalgrens. Daar combineert zij groententeelt — inclusief doorlevende en 'vergeten' gewassen — met divers klein- en grootfruit, op een vochtige leem- en kleibodem.


Deze natuurlijke moes- en fruittuin wordt langs de zuidkant omzoomd door het meanderende beekje Rhys en karaktervolle oude knotwilgen. Naast de moestuin strekt zich een ecologisch beheerd grasveld uit met nieuwe aanplant. De weide achter de tuin biedt mogelijkheid tot vrije uitloop voor kippen en barbaries. De biodiversiteit wordt verder bevorderd door boomstronken, weelderige klimop en meerdere poeltjes. Daarnaast zijn her en der in de tuin takkenrillen van wilgentakken opgetrokken; hetzelfde wilgenhout is ook gebruikt in de aanbouw van leem en stro die aan het oude woonhuis is toegevoegd.


Naast de schuur bevindt zich een kruidenspiraal, omgeven door de zandstenen muurtjes van de oorspronkelijke stalling. De voorbije winters zijn nog meerdere lagen van een (bescheiden) voedselbosrand aangeplant. In de voedselbosrand wordt veel geëxperimenteerd met kruidlaagplanten.

Praktisch

Plaats van afspraak: om 19:00 aan het domein. Ingang langs oprit aan de zijkant van het huis achter de bocht.
Voor wie interesse heeft: je kan klein plantgoed ter plaatse aankopen.
Afsluiten doen we met een babbel bij een drankje en een knabbel.

Parkeren: je kan ofwel in de straat zelf parkeren maar ver genoeg van de bocht. Ofwel in Rue de Maret gelegen tegenover de zij ingang van de tuin.

Sessies

 • vr 21 juni '24
  19:00 - 21:30
  La Maîtresse du Vert - La Maîtresse du Vert - permacultuurtuin

Locatie(s)

 • La Maîtresse du Vert Rue du village 107
  4287 Lincent Toon op kaart

Prijs

 • Prijs
  € 10
 • Reductieprijs
  € 7
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren! Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus.

Begeleiding

Ann Suetens

Ann is van jongs af aan al een ‘buitenkind’. Van zodra ze een eigen stekje had plantte ze…
Meer over Ann Suetens

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Voedselbosnetwerk Oost-Brabant

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis zo niets van onze activiteiten, projecten en ander nieuws. We sturen onze nieuwsbrief maandelijks. We gaan je dus niet spammen, beloofd. 😉