RE/SISTERS: A Lens on Gender and Ecology

© Pamela Singh; Courtesy sepiaEYE

Expo en gesprekscirkel: Hoe kunnen we beter zorgen voor elkaar en het milieu?

Start zo 30 juni '24
13:00 - 14:30

1 sessie

Prijs

Prijs: € 19
Alle tarieven

Waar FoMu Fotomuseum Antwerpen
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Hoe kunnen we beter zorgen voor elkaar en voor het milieu? Die vraag staat centraal in RE/SISTERS: A Lens on Gender and Ecology, een internationale thematentoonstelling met 50 vrouwelijke en gender-non-conforme kunstenaars. Een FOMU-gids loodst je langs kritische invalshoeken en nieuwe toekomstbeelden.


Aan de hand van fotografie, film en installaties tonen deze kunstenaars dat de uitbuiting van de planeet niet los te zien is van de onderdrukking van vrouwen en minderheidsgroepen. Ze stellen bestaande, kapitalistische machtsstructuren ter discussie en zoeken naar oplossingen om ons kwetsbaar ecosysteem te herstellen. RE/SISTERS is een actuele, sociaal-maatschappelijke tentoonstelling die gelijktijdig pleit voor een klimaatrechtvaardige en gendergelijke toekomst.


RE/SISTERS bestaat uit zes thematische hoofdstukken: ontginning, protest en verzet, ecologische zorg, milieu racisme, queerness en ten slotte nieuwe sociale structuren en hiërarchieën. Samen herkaderen ze ons denken over milieu en gender, en benadrukken ze de radicale kracht van zorg tegenover uitbuiting.


Gesprekscirkel met Philsan Osman

De tentoonstelling RE/SISTERS nodigt het publiek uit om los te komen van vastgeroeste overtuigingen en plaats te maken voor nieuwe perspectieven. Onder de leuze The change we want to bring, is what binds us gaan we in gesprek met elkaar onder begeleiding van Philsan Osman.


Praktisch

30 juni — Expobezoek met gids FOMU Antwerpen (Waalse Kaai 47)
👉 We spreken af om 12:50 uur aan de onthaalbalie van het FOMU - Fotomuseum Antwerpen

4 juli — Gesprekscirkel in Wereldcafé Leuven (Joris Helleputteplein 2)
👉 van 19:00 tot 21:00. Wil je vooraf — op eigen kosten — iets eten in het Wereldcafé, dan ben je welkom vanaf 18:00 uur.

Sessies

 • zo 30 juni '24
  13:00 - 14:30
  FoMu Fotomuseum Antwerpen - Default

Locatie(s)

 • FoMu Fotomuseum Antwerpen Waalsekaai 47
  2000 Antwerpen Toon op kaart

Prijs

 • Prijs
  € 19
 • Correctieprijs 1
  € 11
  voor houders van een Museumpas (breng je pas mee!)
 • Reductieprijs
  € 8
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren! Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus.

Begeleiding

Gids FoMu Fotomuseum

Meer over Gids FoMu Fotomuseum

Philsan Osman

Recht van de schoolbanken naar Avansa Oost-Brabant? Philsan brengt niet alleen haar academische…
Meer over Philsan Osman

In samenwerking met