Expo Z33 en stadswandeling met proevertjes

© Z33

Start za 4 mei '24
11:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Prijs: € 21
Alle tarieven

Tijdens deze uitstap in Hasselt maken we twee sprongen in het onbekende.


Expo Een sprong in het onbekende

Kunsthuis Z33 verbindt hedendaagse kunstenaars, designers of architecten met maatschappelijke thema’s. De nieuwe expo zoemt in op de betekenis van geloof in de kunst van vandaag. Hoe kunnen we navigeren door de onzekerheden van het leven en waar vinden we houvast? Kan geloof, zowel in religieuze als in een ruimere betekenis, ons hierbij helpen? Sommige kunstenaars komen via hun werk dichterbij het hogere, anderen uiten dan weer kritiek op de maatschappelijke rol van de kerk. Wat hen verenigt, is het geloof in de kracht van kunst om paden te banen voorbij het bekende.


Gegidste stadswandeling door Hasselt met proevertjes

Na een vrije lunchpauze duiken we de stad in met gids Danny. Op een speelse manier ontdekken we Hasselt, haar geschiedenis en tal van leuke plekjes. We gaan op zoek naar verhalen die schuilgaan achter gevels en in torens. Hier en daar krijgen we enkele proevertjes aangeboden. Onderweg is onze rol niet beperkt tot die van toehoorder, want op elke stopplaats krijgen we een quizvraag voorgeschoteld. Vragen die niet over Hasselt gaan – voorkennis is dus niet nodig – maar wel op één of andere manier aansluiten bij wat er verteld en gezien wordt. Hou je oren dus gespitst zodat aan het eind van de tocht de puzzelstukjes op de juiste plaats belanden en de stad Hasselt voor ons geen onbekende meer is.


Praktisch

Plaats van afspraak
voormiddag
Om 10:50 aan de onthaalbalie van Z33, Bonnefantenstraat 1 in Hasselt

namiddag
Na de vrije lunchpauze spreken we af aan de Visit Toeristische Dienst, Maastrichterstraat 59, waar om 14:00 uur de wandeling met enkele Hasseltse proevertjes (in de prijs inbegrepen) start.

Sessies

 • za 4 mei '24
  11:00 - 16:00
  Z33 - Onthaal Z33

Locatie(s)

Prijs

 • Plusprijs
  € 25
  Met een paar euro extra maak je dit weekend mee betaalbaar voor iedereen
 • Prijs
  € 21
 • Correctieprijs 1
  € 14
  Prijs voor houders museumpas (breng je pas mee}
 • Reductieprijs
  € 10
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren! Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus.

Begeleiding

Gids Z33 - Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur

Meer over Gids Z33 - Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur

Danny Tabruyn

Gepassioneerd door geschiedenis gaat Danny van LEGIO al jaren op zoek naar verhalen die schuilgaan…
Meer over Danny Tabruyn

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis zo niets van onze activiteiten, projecten en ander nieuws. We sturen onze nieuwsbrief maandelijks. We gaan je dus niet spammen, beloofd. 😉