Het WIJ-lannd

© WIJ-lannd

Voedselbospioniers op stap

Start woensdag 09 juni 2021
19:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Prijs: 8 euro
Alle tarieven

Waar WIJ-lannd
Spuibeekweg
3140 Keerbergen

Meer info over de locatie

Begeleiding

Stap voor stap naar een voedselbos. Ook interesse? Al bezig? Met inspirerende voorbeelden en intervisie helpen we elkaar vooruit! Voor deze uitstap zijn we te gast bij Ann De Belder en het WIJ-lannd in Keerbergen. Zij vertelt hoe ze van een drassige weide naar een voedselbos evolueert.

Ann De Belder kocht 30 jaar geleden een verwaarloosde drassige weide aan in Keerbergen. Toen er onverwacht tijd vrijkwam in haar hectische leven, volgde ze een jaaropleiding wildpluk en sinds een 3-tal jaar bouwt ze er stap voor stap aan haar voedselbos: het WIJ-lannd. Ann verzamelde een netwerk van mensen en organisaties rond haar voedselbos en deelt met ons hoe ze dat heeft aangepakt. Ze leidt ons uiteraard ook rond op haar inspirerende project vertelt hoe zij van het natte terrein een productief voedselbos wil maken met droge en natte zones. Om de amfibieën in het gebied een duwtje in de rug te geven werden drie kikkerpoelen gegraven, een deel van de weide werd met de uitgegraven grond opgehoogd.


In het laatste deel van het bezoek nemen we de tijd om na te gaan welke succesfactoren Ann inzet en hoe die ook voor andere voedselbospioniers kunnen renderen.

Praktisch

Deze activiteit is voorbehouden aan mensen die zelf actief met een voedselbos bezig zijn of plannen hebben in die richting.

Plaats van afspraak: 19u Spuibeekweg in Keerbergen, tussen het geboortebos en het rondpunt zal een bordje staan. Parkeren op het gras langs de veldweg.

Voorzie jezelf best van laarzen of stevige schoenen, afgestemd op het weer.

Corona-afspraken:
zie op https://avansa-oostbrabant.be/praktisch

Sessies

 • woensdag 09 juni 2021
  19:00 - 21:30
  WIJ-lannd - Voedselbos

Locatie

Prijs

 • Prijs
  8 euro
 • Reductieprijs
  6 euro
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren. Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Begeleiding

Ann De Belder

Sinds haar prille jeugd observeert Ann de natuur om planten en dieren te bestuderen. Ze volgde vele ...
Meer over Ann De Belder

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze cursus maakt deel uit van het project Voedselbosnetwerk Oost-Brabant