Het WIJ-lannd

© WIJ-Lannd

Voedselbospioniers op stap

Start wo 1 mei '24
10:00 - 12:30

1 sessie

Prijs

Prijs: € 10
Alle tarieven

Waar WIJ-lannd
Spuibeekweg
3140 Keerbergen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Stap voor stap naar een voedselbos. Ook interesse of misschien ben je zelfs er al mee bezig? Laat je inspireren door Ann De Belder van het WIJ-lannd in Keerbergen en haar verhaal hoe ze een drassige weide naar een voedselbos doet evolueren.

Ann De Belder kocht meer dan 30 jaar geleden een verwaarloosde drassige weide in Keerbergen. Toen er onverwacht tijd vrijkwam in haar hectische leven, volgde ze een jaaropleiding wildpluk en sinds een zestal jaar bouwt ze er stap voor stap aan haar voedselbos in VEN-gebied: het WIJ-lannd.


Ann verzamelde een netwerk van mensen en organisaties rond haar atypische voedselbos en deelt met je hoe ze dat heeft aangepakt. Ze leidt je rond op haar inspirerende project en vertelt hoe zij van het natte terrein een biodiverse plek wil maken met droge en natte zones. Om de amfibieën in het gebied een duwtje in de rug te geven, werden drie kikkerpoelen gegraven. Een deel van de weide hoogde ze op met de uitgegraven grond.


We ronden af met een wildplukslaatje en genieten van enkele siroopjes.

Praktisch

✅ Plaats van afspraak
We spreken af om 10:00 uur aan de Spuibeekweg in Keerbergen, tussen het geboortebos en het rondpunt zal een bordje staan.

🚗 🚲 Parking
Parkeren kan je op het gras langs de veldweg. Hierbij nog een kaartje voor de duidelijkheid: https://bit.ly/2SuufnH

🥾 Kledij
Draag laarzen of stevige schoenen, afgestemd op het weer.

Sessies

 • wo 1 mei '24
  10:00 - 12:30
  WIJ-lannd - Voedselbos

Locatie(s)

Prijs

 • Prijs
  € 10
 • Reductieprijs
  € 7
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren! Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus.

Begeleiding

Ann De Belder

Sinds haar prille jeugd observeert Ann de natuur om planten en dieren te bestuderen. Ze volgde vele…
Meer over Ann De Belder

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Voedselbosnetwerk Oost-Brabant

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis zo niets van onze activiteiten, projecten en ander nieuws. We sturen onze nieuwsbrief maandelijks. We gaan je dus niet spammen, beloofd. 😉