Woordreizigers

© Kadoc

Workshop Spoken Word, henna-atelier en expobezoek

Start za 25 mei '24
13:00 - 18:30

1 sessie

Prijs

Prijs: € 0
Alle tarieven

Waar KADOC Leuven
Vlamingenstraat 39
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wat hebben Spoken Word, dichtkunst en erfgoed met mekaar te maken? Ontdek het op dit woman-only event en pik daarnaast nog twee boeiende expo's, een henna-atelier en een mediterrane receptie mee.

13:30 Workshop Spoken Word voor vrouwen

Taal is een krachtig medium om de wereld én jezelf te ontdekken. Dat klinkt als een huizenhoog cliché. Maar probeerde je het zelf al eens? Tijdens de workshop Spoken Word, onder leiding van Farida Zaouad, experimenteer je met deze dichtvorm en maak je kennis met de link tussen erfgoed, geloof en migratie.


Deze workshop is voor woman only, vanuit een veilige plek, waar vrouwen zich thuis voelen en waar er plaats is voor kwetsbaarheid. Schrijf je op voorhand in voor deze workshop. Alle vrouwen, jong en oud uit verschillende culturen zijn welkom. Je krijgt de kans om je werk nadien te delen met het publiek.


15:30 Welkomstwoord


15:45 Rondleidingen expo's 'Woordreizigers. Erfgoed en spoken word' o.l.v. Farida Zaouad en 'Hilal. Moskeeleven in Vlaanderen' o.l.v. de curator van de expo


De tentoonstelling Woordreizigers is het resultaat van een samenwerking tussen KADOC, een cultuurarchief in Leuven, en WOOM (‘Women Only Open Mic’), een platform voor en door vrouwen.


Initiatiefneemster en spoken word-artieste Farida Zaouad wil met WOOM een veilige ruimte creëren waarin vrouwen met een migratiegeschiedenis tools krijgen aangereikt om gedichten te schrijven voor spoken word of slam poetry. Deze dichtvormen zijn overgewaaid uit Amerika en zijn nu ook in Vlaanderen al enkele jaren aan een opmars bezig.


WOOM biedt de deelnemers laagdrempelige workshops spoken word en andere creatieve activiteiten aan. Zo ontdekte een groep vrouwen uit Houthalen-Helchteren de kracht van taal, kunst en cultuur en gingen ze aan de slag met persoonlijke vragen en gevoelens over identiteit, migratie en de maatschappij. Dat deden ze onder meer in dialoog met erfgoed bewaard door KADOC. Ze lieten zich inspireren door voorstellingen van de islam in historische documenten, publicaties, tekeningen en foto’s. Enkele resultaten van hun ontdekkingsreis zijn te bezichtigen en te beluisteren in Woordreizigers.


16.45 Performance

Door de dichteressen met eigen werk


17:30 Henna-atelier

Henna-artieste Sabah geeft een toelichting over henna, waarop deelnemers de kans krijgen om hun handen te (laten) versieren.


18:00 Receptie

Afsluiten doen we met een receptie in mediterrane stijl.

Praktisch

Opgelet: Dit is een woman only event.

Deelnemers aan de workshop Spoken Word zijn welkom vanaf 13:00 uur. We starten om 13:30 uur.

Bezoekers voor de andere onderdelen zijn welkom vanaf 15:15 uur.

Sessies

 • za 25 mei '24
  13:00 - 18:30
  KADOC Leuven - Kadoc

Locatie(s)

Prijs

 • Prijs
  € 0

Begeleiding

Farida Zaouad

WOOM (‘Women Only Open Mic’) is een platform voor en door vrouwen. Initiatiefneemster en spoken…
Meer over Farida Zaouad

Medewerker KADOC Leuven

Meer over Medewerker KADOC Leuven

In samenwerking met

 • Femma
 • KADOC Leuven
 • WOOM
 • SAAMO

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis zo niets van onze activiteiten, projecten en ander nieuws. We sturen onze nieuwsbrief maandelijks. We gaan je dus niet spammen, beloofd. 😉