Racismewijs

Het koloniale verleden in Leuven

Ten tijde van Belgisch Congo had Antwerpen een koloniale hogeschool. Maar ook de universiteit van Leuven wilde zichzelf profileren in het Afrikaanse verhaal en een prominente positie verwerven binnen koloniale kringen.

Koloniale verleden Leuven hoofdafbeelding scherper

Op 17 juli 2021 gingen we op stap met gids Michiel Stinckens in Leuven. Hij nam ons mee langs een aantal gebouwen die terugwijzen naar het koloniale verleden in Congo.

Op het kaartje hieronder ontdek je de wandelroute. Klik op de stopplaatsen voor meer info.

Over het koloniale verleden, de intenties van de oud-kolonialen en de effecten van hun initiatieven, zijn de meningen sterk verdeeld. Het is moeilijk om één waarheid over het verleden te achterhalen.

Verder lezen?

Enkele suggesties:

CTA Racismewijs

Racismewijs

Avansa biedt interactieve lezingen, workshops, uitstappen die je bewustzijn rond racisme vergroten en je helpen bijdragen aan meer gelijkheid. Je kan daarnaast ook snuisteren in onze inspiratiehoek. We verzamelen er voor jou interessante filmpjes, leestips, en ander nieuws.

Bis reacttoracism zomeractie

#reacttoracism

Orbit vzw en Avansa Oost-Brabant stomen deze zomer de campagne #reacttoracism klaar. Heb jij een verhaal dat anderen kan inspireren om te reageren tegen racisme? Stuur het in en zet zo mee je schouders onder de actie.

Datum bericht do 22 juli '21