Splijtzwam

Alle meningen op tafel! Met respect. Voor meer nuance in het debat en voor focus op wat er echt toe doet: samenleven in verscheidenheid.

Splijtzwam hoofdbeeld
Formaat activiteiten website 14

Moeten we aparte sportsessies 'women only' organiseren?

Splijtzwam # 2 | wo 17/11, 20:00 | gratis | Heverlee

Het nieuwe openluchtzwembad Flow (Brussel) kreeg krtitiek en applaus voor zijn aparte zwemuurtjes voor vrouwen. Creëren die sportsessies een gezellig moment onder vrouwen, zorgen ze voor een broodnodige 'safe space' of ondermijnen ze onze waarden?

Wat denk jij daarvan? Pro of contra?
Alle meningen op tafel! Met respect.

Van gedachten wisselen rond een 'heet' thema

Heel wat actuele thema's raken ons, vaak tot in de kern van ons zijn. Wanneer onze mening dan wordt uitgedaagd door een tegenstem, weten we vaak niet goed hoe hiermee om te gaan. Er wordt geroepen en niet meer geluisterd. Het gaat niet meer om de inhoud, maar om wij tegen zij.


Een splijtzwam-avond, dat is discussiëren met respect

Tijdens een Splijtzwam behandelen we een 'wij-zij' thema. Met de focus op het probleem zelf, in al zijn complexiteit. Het doel is niet te komen tot één oplossing maar wel het openstaan voor en toelaten van een andere mening zonder in extremen te vervallen. Alle meningen op tafel dus, maar dan wel respectvol. Op die manier komt er opnieuw nuance in het debat en te focussen op wat ertoe doet: samenleven in verscheidenheid.


Splijtzwammen najaar 2021

We selecteerden de thema's van onze Splijtzwam-avonden aan de hand van de input van het publiek. Waarvoor veel dank! Hieronder ontdek je het programma van dit najaar.

Meer informatie? Een vraag? Een suggestie of bedenking?

Contacteer onze Splijtzwam-specialist!

Datum bericht wo 29 september '21