Moeten we aparte sportsessies 'women only' organiseren?

© Canva pro

Splijtzwam

Start wo 17 november '21
20:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Avansa Oost-Brabant
Paul van Ostaijenlaan 22-24
3001 Heverlee

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Begin juli '21 opende in Brussel voor het eerst in 40 jaar opnieuw een openluchtzwembad de deuren. Maar de organisatie van Flow kreeg al meteen stevige kritiek, omdat ze een apart zwemuur voor vrouwen voorzien. In dat uur zijn er ook geen restricties mbt de zwemkleding. Volgens de organisatie heeft dat niets met discriminatie te maken, maar willen ze dat de vrouwen zich een uur lang comfortabeler en veiliger kunnen voelen. Tegenstanders halen aan dat het toelaten van aparte zwemuren voor vrouwen een ondermijning van onze waarden is.

Wat denk jij? Pro of contra 'women only' sportsessies? Tijd om alle meningen - met respect - op tafel te leggen tijdens een Splijtzwam!

Wat is een Splijtzwam?

Van gedachten wisselen rond een 'heet' thema

Heel wat actuele thema's raken ons, vaak tot in de kern van ons zijn. Wanneer onze mening dan wordt uitgedaagd door een tegenstem, weten we vaak niet goed hoe hiermee om te gaan. Er wordt geroepen en niet meer geluisterd. Het gaat niet meer om de inhoud, maar om wij tegen zij.

Een splijtzwam-avond, dat is discussiëren met respect

Tijdens een Splijtzwam behandelen we een 'wij-zij' thema. Met focus op het probleem zelf, in al zijn complexiteit. Het doel is niet te komen tot één oplossing maar wel het openstaan voor en toelaten van een andere mening. Zonder in extremen te vervallen. Alle meningen op tafel dus, maar dan wel respectvol. Op die manier komt er opnieuw nuance in het debat en te focussen op wat ertoe doet: samenleven in verscheidenheid.

Sessies

 • wo 17 november '21
  20:00 - 21:30
  Avansa Oost-Brabant - Cursus & Vergaderlokaal "Het Sienjaal"

Locatie(s)

 • Avansa Oost-Brabant Paul van Ostaijenlaan 22-24
  3001 Heverlee Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Tiny Alaerts

Tiny treedt graag buiten de gebaande paden om onbekend terrein te verkennen, zoekend naar nieuwe…
Meer over Tiny Alaerts