De relatie mens-natuur: wat zit onder het topje van de ijsberg? | 15/10+22/10
Duurzaamheid is een complex thema, met veel verschillende invalshoeken. Vaak kijken we ernaar met een typisch westerse bril: er is een probleem en wij lossen het op. De mens in zijn rol als supermanager van de planeet. Maar kan het ook anders?
Duurzaamheid en de klimaatverandering, ze triggeren aan de andere kant ook wanhoop en angst. "We zijn met z'n allen de planeet onleefbaar aan het maken", spookt het door ons hoofd. Een gevoel van machteloosheid komt op. Raken we erdoor verlamd? Denken we het weg? Of kunnen onze emoties ook ombuigen tot een motor voor actie? En hoe?
Een antwoord op deze vragen dwingt ons om eens een andere bril te proberen. We gaan op ontdekkingsreis in ons eigen duurzaamheidsdenken. Avansa reikt frisse perspectieven aan en creëert een vruchtbaar kader waarin de kennis en wijsheid van de groep nieuwe deuren opent. Samen met deze pioniers verdiepen we hoe we deze inzichten praktisch vertalen naar ons eigen leven en ons werk, en hoe we elkaar daarin kunnen versterken.
We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.
15/10 + 22/10, 9:30-16:30 | € 100 | traject voor (semi-) professionelen
Benieuwd naar wat er onder de top van de ijsberg zit? Op zoek naar inspiratie en frisse moed om het uitdagende thema duurzaamheid naar een hoger niveau te tillen? Merk je dat er een emotionele onderlaag op het thema duurzaamheid zit, maar weet je niet wat je ermee moet doen? Goesting om te pionieren met een groep om 'the next step' in duurzaamheidswerk te verkennen?
Begeleiding: Simon Luyts en Tiny Alaerts
Tijdens deze 2 dagen duiken we in een co-creatief proces waarin we:
2 dagen: vrijdag 15/10 en vrijdag 22/10, telkens van 9:30-16:30
Prijs: € 100
Filosofe Julia Rijssenbeek over 'De wereld is niet onttoverd. Nadenken over natuur'. Veel kijkplezier!
Audiovisueel kunstenares Iwona Pom capteerde deze doelstelling in een kort animatiefilmpje.