Bos(S)maken

Met een voedselbos imiteer je de hoogproductieve en heel biodiverse rand van het bos. Een slimme combo voor mens en natuur! Iets voor jou? De Avansa-centra in Vlaanderen zetten je graag op weg.

Header event voedselbos Avansa 2

Introductie in de smakelijke wereld van de bosrand

Voedselbossen zijn een hot, vrij nieuw fenomeen. Tijd om alle basics nog eens op een rijtje te zetten. Avansa nodigt daarom specialist Wouter Van Eck uit voor een verhelderend online event. Dus in welke Avansa-regio je ook woont, op 7/10 kan je een voedselbos-intro meevolgen vanuit je eigen zetel. Welkom!

Activiteit online event voedselbos Avansa

Wat is een voedselbos?

do 7/10, 19:30-22:00 | € 5 | online, bij jou thuis

  • In dit webinar vertelt de Nederlandse pionier Wouter Van Eck hoe hij kijkt naar voedselbossen. In 2009 kocht hij een kale maisakker. Die groeide intussen uit tot Nederlands bekendste voedselbos Ketelbroek.
  • Wouter start met een algemene intro over de principes, gelaagdheid en eetbare soorten. Wat ís een voedselbos eigenlijk? Op welke grond kan/mag je een voedselbos aanleggen? Waarmee moet je rekening houden?

  • Nadien gaan we kort in op een aantal belangrijke elementen: Het bodemvoedselweb, ecologische successie, innovatieve landbouw, koolstofopslag, plaagbestrijding en eetpatronen.Aan de slag in je eigen regio

Voel je het kriebelen? Graag nog meer informatie, een kennismaking in de praktijk, een bezoek aan een bestaand voedselbos in jouw streek? Maak via de kaart hieronder kennis met het aanbod van de verschillende Avansa-centra.

Elkaar inspireren

Als overtuigde bruggenbouwers met een hart voor duurzaamheid biedt Avansa je hieronder de gelegenheid om via een zoekertjesbord jouw frisse ideeën of prangende voedselbosvragen te delen.

Klik op het plusje en voeg via 'optie 1' jouw locatie toe. Je kan vervolgens in het schrijfvenster je info (tekst, link ...) plaatsen.

Gemaakt met Padlet


In samenwerking met

Avansa Vlaanderen heeft een hart voor duurzaamheid. Samen met jou willen we timmeren aan een fijne, leefbare planeet.

Deze samenwerking met verschillende Avansa-centra kwam tot stand op initiatief van Voedselbosnetwerk Oost-Brabant.

Deze Avansa regio's werken mee aan het initiatief:
Oostende-Westhoek
, Brugge, Midden- en Zuid-West-Vlaanderen, Vlaamse Ardennen-Dender, Waas-en-Dender, regio Antwerpen, regio Mechelen, Halle-Vilvoorde, Kempen, Oost-Brabant en Limburg.

Datum bericht do 26 augustus '21