Webinars en co


Van panelgesprekken tot studiedagen - Avansa nodigt geregeld experts uit voor de nodige toelichting bij actuele thema's. Je kan live deelnemen aan die activiteiten, maar ook de opnames (her)bekijken.

Header webinars en co
Thumb CLT

25/07/'23 | Overal gemeenschapsgrond

Een Community Land Trust als tegengewicht voor een onbetaalbare huizenmarkt? Woning en grond loskoppelen blijkt al sinds de jaren '80 een beproefd model in de VS en krijgt nu ook bij ons voet aan wal.
We gingen het gesprek aan met Trui Maes en Hanne Verstreken. Respectievelijk in Gent en Leuven effenen zij samen met overheid, middenveld/sympathisanten en bewoners het CLT-pad met al zijn juridische uitdagingen.
Deze avond sloot aan bij het project Van Grondlos.

bekijk de video
Thumb Boeren bijen en burgers

6/06/'23 | Boeren, bijen en burgers

Gesprek met Maïka De Keyzer, expert historische agrarische commons, en Tom Troonbeeckx aka Boer Tom van de coöperatie BoerEnCompagnie. Deze avond sloot aan bij het project Multipoly.

bekijk de video
Thumb video Cloudmoney

3/05/'23 | Cloudmoney

Een avond met economisch antropoloog Brett Scott als aftrap van het project TransACTIE. Gesprek in het Engels, vertaling beschikbaar.

bekijk de video
Thumb video Natural Farming

mei '23 | Natural Farming

De principes uitgelegd door Kutluhan Özdemir. In het Engels. Avansa Oost-Brabant ondersteunde enkele Natural Farming weekends (lees hier de bijhorende blog).

bekijk de video
Thumb Belgie zonder groei 1

21/04/'22 | België zonder groei: crisis of kans?

We gingen in gesprek over de kansen en gevaren van een 'economie van het genoeg' met Jan Mertens (denktank Oikos, columnist MO*), Soumaya Majdoub (onderzoeker VUB en universiteit Barcelona, auteur van 'Consumeren als konijnen') en Johan Eyckmans (hoogleraar Milieu-economie KU Brussel). Deze avond sloot aan bij Warm Alarm '22 en het project Multipoly.

bekijk de video

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis zo niets van onze activiteiten, projecten en ander nieuws.