De Stoorzenders van 2023

Websiteheader overzicht van Stoorzenders 2023

Wat is Stoorzender?

Als activist kan je de hulp en coaching inroepen van Stoorzender. Dat is het project van Avansa Oost-Brabant dat acties en activisten in Oost-Brabant met budget en tijd steunt. Iedereen die de status quo in onze samenleving in vraag durft stellen en streeft naar een duurzame, solidaire en inclusieve samenleving kkan zich kandidaat stellen.

Stoorzender 2023

In mei en oktober 2023 stelden verschillende Stoorzenders zich kandidaat. Dit zijn de Stoorzenders die steun kregen.

Queer Leuven Pride Stays a Protest

Queer Leuven: Pride Stays a Protest

Queer Leuven wil terug naar de roots van de Pride als protestmars. Met als eerste doel de Leuvense Queer community in het straatbeeld zichtbaar maken en jongeren bewust maken dat de strijd nog niet gestreden is.

Queer Leuven kreeg als Stoorzender 2023 financiële en communicatieondersteuning.

Speak Up

Speak Up!

Speak Up! is een groep jongeren die samen met hun Leuvense middelbare scholen racisme een halt willen toeroepen. Speak Up! kreeg financiële steun van Stoorzender 2023 om hun project om racisme bespreekbaar te maken in lerarenopleidingen.

Stoorzender 2023 Druifkracht

Druifkracht: Energie voor iedereen

Druifkracht is de burgercoöperatie die de energietransitie in Hoeilaart, Huldenberg, Overijse, Bertem en Tervuren waarmaakt, daarbij alle burgers betrekt en ze laat delen in de energie.
Ze vroegen én kregen Stoorzendersteun voor het project Energie voor iedereen. Hun doel? Hernieuwbare energie ook toegankelijk maken voor coöperanten met een kleine portemonnee.

Niks Nieuwjaar

Een heel gelukkig NiksNieuwjaar

Marlies nam zich in 2022 voor een jaar lang niks nieuws te kopen. Ze doopte haar privéchallenge #NIKSnieuwjaar en gooide de zaak vervolgens online. Nadien schreef ze er een boek over en in 2024 brengt ze haar eerste theatershow.

Ze brengt haar unieke verhaal en statement in een geheel van spel, vertelling en muziek. Alle emoties, grappige anekdotes, verdriet over hoe de wereld in elkaar zit, gelatenheid en enthousiast activisme, komen aan bod. Stoorzender ondersteunde om haar try-out in Aarschot mogelijk te maken.


Zadenwerkgroep 1

Zadenwerkgroep Vlaams-Brabant

Timothy lanceerde het idee om een zadenwerkgroep op te richten in Vlaams-Brabant, als tegenoffensief van de Monsanto's en Bayers in deze wereld. Een lokaal systeem waardoor mensen ecologische zaden uit eigen tuin (leren) oogsten en kunnen uitwisselen met anderen.

Een brede groep van lokale burgers gaat hier in 2024 mee aan de slag. Vanuit Stoorzender krijgen ze ondersteuning bij de opstart als klankbord, om materiaal aan te kopen en een publieke activiteit op te zetten.

Natural Farming

Boeklancering Natural Farming

Dit boek kwam tot stand door het enthousiasme, de toewijding en de samenwerking van een kleine groep mensen die diep geraakt werden door de levensfilosofie van Fukuoka en de workshops van Kutluhan in Vlaanderen (België).

Ze schonken allemaal vrijwillig hun tijd, energie, talenten en vaardigheden om jou dit handboek te kunnen aanbieden. Nog even geduld, de Nederlandstalige versie zit nu als eerste in de lay-out fase. Dankzij Stoorzender worden de eerste oplages gedrukt en komt er een publieke boeklancering.