De Stoorzenders van 2023

Websiteheader overzicht van Stoorzenders 2023

Wat is Stoorzender?

Als activist kan je de hulp en coaching inroepen van Stoorzender. Dat is het project van Avansa Oost-Brabant dat acties en activisten in Oost-Brabant met budget en tijd steunt. Iedereen die de status quo in onze samenleving in vraag durft stellen en streeft naar een duurzame, solidaire en inclusieve samenleving kkan zich kandidaat stellen.

Stoorzender 2023

In mei 2023 stelden tien Stoorzenders zich kandidaat. Dit zijn de Stoorzenders die steun kregen.

Queer Leuven Pride Stays a Protest

Queer Leuven: Pride Stays a Protest

Queer Leuven wil terug naar de roots van de Pride als protestmars. Met als eerste doel de Leuvense Queer community in het straatbeeld zichtbaar maken en jongeren bewust maken dat de strijd nog niet gestreden is.

Queer Leuven kreeg als Stoorzender 2023 financiële en communicatieondersteuning.

Stoorzender 2023 Speak Up

Speak Up!

Speak Up! is een groep jongeren die samen met hun Leuvense middelbare scholen racisme een halt willen toeroepen. Speak Up! kreeg financiële steun van Stoorzender 2023 om hun project om racisme bespreekbaar te maken in lerarenopleidingen.

Stoorzender 2023 Druifkracht

Druifkracht: Energie voor iedereen

Druifkracht is de burgercoöperatie die de energietransitie in Hoeilaart, Huldenberg, Overijse, Bertem en Tervuren waarmaakt, daarbij alle burgers betrekt en ze laat delen in de energie.
Ze vroegen én kregen Stoorzendersteun voor het project Energie voor iedereen. Hun doel? Hernieuwbare energie ook toegankelijk maken voor coöperanten met een kleine portemonnee.

Dien jouw aanvraag in voor 31 oktober 2023

Kan jouw actie ook nog hulp gebruiken? Zo vraag je Stoorzendersteun aan.

  • STAP 1: Voldoe je aan de voorwaarden?
    Lees eerst even de FAQ en voorwaarden en kijk even na of je in aanmerking komt.

  • STAP 2: Dien je voorstel in voor 31 oktober 2023
    Dien jouw actie-idee in voor 31 oktober 2023 via dit formulier. Geef daarbij aan of je begeleiding en/of financiële steun nodig hebt.

  • STAP 3: Stel je idee voor op 7 november 2023
    Kruis alvast 7 november 2023 aan in je agenda. Wanneer je kandidatuur geselecteerd wordt, verwachten we je op dinsdag 7 november 2023 tussen 16:00 en 20:00 uur bij Avansa Oost-Brabant in Leuven.