Vormingstraject dat jouw organisatie helpt om op een duurzame manier meer diversiteit in jouw team te realiseren.
De samenleving is volop in beweging en steeds meer divers. Om relevant te blijven, wil je als organisatie mee evolueren.
Het zijn vragen waar veel organisaties mee worstelen. Gelukkig bestaan er manieren om hier stap voor stap verandering in te brengen.
Stel je voor: een team waar iedereen zich gehoord en gerespecteerd voelt. Een plek waar verschillende perspectieven samenkomen en zo leiden tot sterkere beslissingen. Dat is wat het Multiperspectief-vormingstraject voor jou en je team kan betekenen.
Je leert kijken naar ongelijkheid met nieuwe ogen, zodat je niet blijft hangen in goedbedoelde maar weinig impactvolle acties. Op die manier bespaar je op termijn tijd, energie én middelen, terwijl je werkt aan een sterkere, meer verbonden werkomgeving.
Het was een heel boeiende sessie, die heel wat stof deed opwaaien. We hebben nog veel nagepraat over het belang, de uitdaging, het onszelf in vraag stellen
Met Multiperspectief creëer je een divers-sensitieve werkplek die leidt tot:
Wil jij ook
Plan dan nu een gratis kennismakingsgesprek.
Multiperspectief is het vormingstraject van Avansa Oost-Brabant dat organisaties helpt om op een duurzame manier meer diversiteit in hun teams te realiseren. Onder begeleiding van experten leer je als team om vanuit verschillende perspectieven te kijken naar je interne werking en cultuur.
Voor organisaties die merken dat hun team weinig divers is, die daar actief verandering in willen brengen en al geprobeerd hebben om dit te bereiken, maar ondervinden dat het niet werkt.
Het traject bestaat uit meerdere fasen:
Educatieve medewerkers bij Avansa Oost-Brabant Bitshilualua Kabeya en Herlinde Swinnen begeleiden jouw team tijdens het vorminsgtraject.
Gastsprekers brengen verdieping in specifieke onderwerpen. Eerder waren zo al Don Moussa Pandzou, Martha Claeys en Johanna Couvée bij ons te gast.
Multiperspectief start niet met een snelle analyse of actieplan, maar pakt het probleem bij de wortel aan en biedt zo duurzame verandering die écht werkt — en blijft werken. Multiperspectief start namelijk bij een stap die vaak wordt overgeslagen: bewustwording.
Het traject creëert een veilige ruimte om de heersende normen in vraag te stellen. Deelnemers worden actief betrokken via opdrachten en groepsreflecties.
Deelnemers geven aan dat ze diep geraakt worden door de inzichten. Ze ontdekken vaak onbewuste patronen in hun eigen denken en handelen. Het traject zet aan tot blijvende verandering, zowel professioneel als persoonlijk.
Tine van Moderator vzw ervaarde het zo:
"Wat mij heel erg getriggerd heeft: ik heb mezelf altijd gezien als een heel ruimdenkend iemand, flexibel, heel genuanceerd. En toch, door dit thema te bespreken, merk ik dat er nog heel veel marge is om daarrond te leren."
Plan een gratis kennismakingsgesprek en ontdek wat Multiperspectief voor jouw organisatie kan betekenen.