Voedselbossen voor iedereen

Voedselbosprojecten streven vaak naar een samenleving waarin mens en natuur op een respectvolle manier samenwerken en -leven. Maar minderheidsgroepen zijn ondervertegenwoordigd in de voedselboscommunities en daar willen we iets aan veranderen.

Voedselbossen voor iedereen

De eerste stap in 2023

Avansa zette in 2023 een traject op om hierover na te denken. Dit resulteerde in een reeks aanbevelingen voor projecten die aandacht willen hebben voor diverse behoeften, identiteiten en ervaringen van mensen. Educatief medewerker Philsan Osman deed er een Bosbabbel over op de netwerkdag voor voedselbossers.

De volgende stap

In 2024 zetten we de volgende stap. De aanbevelingen zijn een houvast, maar ook niet meer dan dat. Daarom werkten we een interactief begeleidingstraject uit.

Voor wie

  • Ben jij een trekker van of maak jij deel uit van een voedselbosproject in Oost-Brabant?
  • Je wil graag jouw voedselboswerking inclusief maken, maar je weet niet goed waar te beginnen of hoe je die aanbevelingen kan toepassen in de praktijk?
  • Je hebt geen voorkennis nodig. Goesting om actief aan de slag te gaan met het huiswerk dat je meekrijgt en om van mekaar te leren, is het belangrijkste.

Dan is is dit iets voor jou!

Meer info

Heb je vragen? Contacteer educatief medewerkers Philsan Osman en Katrien Zuallaert. Zij helpen je graag verder!


Philsan Osman

Educatief medewerker Meer info

Katrien Zuallaert

Educatief medewerker Meer info