Podcast React To Racism

Reageren op racisme is belangrijk. Maar hoe doe je dat met impact? Hoe zorg je ervoor dat dit in de toekomst minder voorkomt en dat de persoon waarop het gericht is, zich ondersteund weet door je tussenkomst? In de podcast React To Racism bespreken we enkele strategieën om impactvol te reageren op racisme.

Podcast React To Racism 2

Impact

We willen impact bereiken op de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Maar vooral ook op langere termijn verandering teweegbrengen, want racisme gaat verder dan een uitspraak van een enkeling op een slechte dag. Het is een systemisch probleem.

Experts en persoonlijke getuigenissen

Onze gastvrouw is Tiene Holvoet. Als DEI-consultant (Diversity Equity Inclusion) begeleidt ze bedrijven en organisaties in het meer divers, rechtvaardig en inclusief maken van hun werking.

Zij gaat telkens in gesprek met een deskundige in een bepaald domein van antiracistisch werk om samen met jou te ontdekken wat er echt zinvol is om te doen. Tussendoor hoor je persoonlijke getuigenissen, van hoe iemand omging met racisme. Soms door een toeschouwer, soms door een doelwit en soms door personen die iets ondernemen in hun eigen leef- of werkomgeving.

De impact van racisme met Ama Kissi
Als omstaander reageren met Liz Michiels
Antiracistisch opvoeden met Eva Dierickx
In gesprek gaan met Didier Vanderslycke
Racisme op het werk met Mariam Ait Hmeid

Trailer

Krijg alvast hier een voorsmaakje en luister naar de trailer.

Luister vanaf 16 november 2023 naar alle afleveringen van React To Racism hier of op Reacttoracism.be, Spotify, Springcast of Apple Podcasts.


Credits

Een podcast van ⁠Avansa Oost-Brabant⁠, Orbit en Mwinda Kitoko met steun van de federale staatssecretaris voor Gelijke Kansen.

  • Podcasthost: Tiene Holvoet
  • Stem: Herlinde Swinnen
  • Productie: AllesPodcast

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Avansa en/of de halfjaarlijkse nieuwsbrief van React To Racism en blijf op de hoogte.