Podcast Fruitige verhalen

Overzichtsbeeld podcast fruitige verhalen

Waar zijn alle hoogstamboomgaarden met oude rassen naartoe en hoe halen we ze terug? Is duurzame fruitteelt mogelijk? Landbouw en natuur, gaat dat samen en zit er vandaag opnieuw toekomst in samen landbouwgrond beheren? In vier afleveringen trekt journalist Liesbeth Gijsel het Hageland in op zoek naar antwoorden over duurzame fruitteelt.

Luister naar Fruitige verhalen

Luister nu naar de podcast op Spotify, Google of Apple Podcasts of gewoon hier online👇

Blog BPA2024 Belgian Podcast Awards

Nominatie Belgian Podcast Awards 2024

De podcast is genomineerd voor de Belgian Podcast Awards 2024, in de categorie Science & Tech! Op 22 mei wordt op de live Award Show — in het Afrikapaleis in Tervuren — bekend gemaakt wie de winnaar wordt.

En jouw stem telt! Want de publieksstemmen leggen 40% in de stemmenweegschaal. Help jij Fruitige verhalen mee deze nominatie verzilveren en zo het verhaal over duurzame fruitteelt verspreiden?

Credits

Een podcast van ⁠Avansa Oost-Brabant⁠, ⁠Velt⁠, ⁠Natuuracademie⁠, ⁠Regionaal Landschap Zuid-Hageland⁠ en ⁠Commons Lab⁠ met steun van ⁠LEADER Hageland+⁠.

  • Podcasthost: Liesbeth Gijsel
  • Muziek: Lenny & De Wespen
  • Mix & sound design: Sammy Merayah
  • Coverbeeld: Wim Erkelbout
Route You wandeling

De Hagelandgidsen ontwikkelden een wandelroute langs 2 van de plaatsen waar we de podcast opnamen: de uitzonderlijke boomgaard van Dirk in Nieuwrode en de biodiverse wijngaard van Patrick in Houwaart. Dankzij RouteYou kan je met de volledige GPX-route én achtergrondinformatie zelf op wandel.

Op deze afstand van zowat 6 kilometer trek je door een diversiteit aan landschappen en vergezichten: akkers, bossen, boomgaarden, holle wegen … het is er allemaal. En het is er prachtig.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis zo niets van onze activiteiten, projecten en ander nieuws. We sturen onze nieuwsbrief maandelijks. We gaan je dus niet spammen, beloofd. 😉