How to autodelen?

Een autodeelgroep opstarten in jouw buurt? Hoe begin je daaraan? Avansa zet je graag op weg, want hoe meer autodelers hoe liever!

Autodelen 1

Interesse, maar veel vragen?

Wil jij graag autodelen met een privé-wagen*, maar weet je nog niet goed waar te beginnen en zit je nog met een aantal vragen? Hoe vind je geïnteresseerde buren bijvoorbeeld? Welke opties zijn er? Hoe zet je samen een deelgroep op en welke afspraken maken jullie best?

Een ervaren autodeler helpt je!

Avansa ondersteunt je graag, want hoe meer autodelers hoe liever!
Hoe doen we dat? Door je in contact te brengen met een ervaren autodeler, zoals Paula.
Paula deelt zelf al een hele tijd haar auto en is overtuigd van de meerwaarde. Ze wil haar kennis en ervaring graag inzetten om nog meer mensen aan het autodelen te krijgen.

Van een 'Tupperware party' tot effectief autodelen

Eerst en vooral neemt Paula contact op om te luisteren naar jouw specifieke vraag. Samen plannen jullie een informeel infomoment voor jou en je buurtgenoten. Paula komt dan langs om informatie te geven over het autodelen met privé-auto’s en om haar eigen ervaringen te delen. Welke opties zijn er, wat komt er praktisch bij kijken, welke platformen kan je gebruiken en met welke vragen zitten jij en je buren nog? Eigenlijk is het een soort Tupperware-avond rond autodelen. Zien jij en een aantal buren het daarna helemaal zitten? Dan organiseert Paula graag nog mee een tweede praktische samenkomst om met dat groepje buren ook effectief van start te gaan!

Graag deze ondersteuning?

Aarzel niet en neem contact op met Avansa-medewerker Els Nicolaï!

  • *Welke vormen van autodelen bestaan er?
    • Enerzijds heb je professionele aanbieders met een eigen vloot, zoals Cambio of Partago.
    • Anderzijds heb je ook burgers die hun eigen privé-wagen delen met buurtgenoten, ook daarvoor bestaan er ondersteunende platformen, zoals Cozywheels of Dégage.

    Meer informatie vind je op autodelen.net

Autodelen, we worden er lyrische van. Meer autodeelpoëzie ontdek je hier.

Interesse in autodelen?

Neem contact op met Els. Zij helpt je graag op weg!

Els Nicolaï

Educatief medewerker Meer info