Multipoly

Ballades achter het deelstuur

Autodelen gaat al een aantal jaren mee. Het zit zelfs in de lift maar helaas, die lift gaat erg traag. Die eigen (bedrijfs)wagen blijft toch nog altijd het gouden kalf van de Belg. My car my castle? Niet langer: hoog tijd voor wat anders!

Headers nieuwsbrief en projecten vanaf 231221 27

Avansa vroeg zich af of een vleugje poëzie de zaken zou bespoedigen. Dus stuurden we een wedstrijd de wereld in. Onze drie winnaars kropen in hun pen. We bekroonden dit graag met duotickets voor de voorstelling 'Afscheid van een auto' (Adriaan Van Aken voor Het nieuwstedelijk) en exemplaren van het boek 'Fifty ways to leave ... your car' (Luc Van Heerentals). Lees en beluister hieronder de gedichten.

Een stouter gedicht, dat spreekt me wel aan! Écht een liefdesgedicht.
Jury over het gedicht "Ode aan de deelauto"
Mooi gedicht en lekker compact. Mooi uitgepuurd tot de essentie. En een positieve boodschap.
Jury over het gedicht "‘t Geluk van een vierwieler"
Ik wordt meteen warm van de sfeer die gecreëerd wordt. Subtiel, maar herkenbaar (en praktisch) zo'n sleutelkastje als autodeler!
Jury over het gedicht "Autodelen"


🏆 De winnaars op een rijtje: Griet Lemmens, Patrick De Ceuster en Daan Van Tassel. Proficiat! 🏆

Logo Multipoly Kleur

Multipoly
-commonsproject van Avansa Oost-brabant-

Wat als we de marktprincipes van winstbejag en concurrentie niet slaafs volgen? Hoe ziet onze samenleving er dan uit? Welke kansen biedt collectief mede-eigenaarschap van gronden, kennis, voedsel ...?
Avansa gaat op zoek naar wat er al leeft in de regio en bekijkt waar we samen met jou initiatieven kunnen ondersteunen of aanwakkeren.

Wat als we auto's delen ipv een privé-exemplaar voor elke deur?
Avansa heeft nog verdere plannen rond autodelen. Binnenkort komt er een panelgesprek rond 'autodelen versus autobezit' op het programma. Hou dus zeker onze website goed in het oog!

Datum bericht ma 4 april '22