Community

Over ijsjes en community building in Diest

Werken aan een nog aangenamere buurt rond het Lokaal Dienstencentrum Tarsenaal en het AZ in Diest.

Blog Tarsenaal Diest ijsjes

De wereld is een dorp naar het schijnt. En de Engelsen zeggen: 'My Home Is My Castle.' Een kasteel in het midden van het dorp dan? Maar wat is mijn wijk dan? Het erf van mijn kasteel? De tuin van mijn fort? In elk geval kan je buurt heel belangrijk zijn. Een erf waar je veel mensen tegenkomt die je kent. En waar je dag zegt tegen elkaar.

Buurzaam Diest

Ik ben Piet Van Meerbeek en ik ondersteun als educatief medewerker bij Avansa Oost-Brabant het project 'Buurzaam Diest'. Samen met buurtwerkcoördinator Myriam Lemsiah werken we aan een nog aangenamere buurt rond het Lokaal Dienstencentrum Tarsenaal en het AZ aan de Hasseltsestraat.

IJsjes voor iedereen
Daarom hebben we het afgelopen jaar veel mensen gesproken. Vlak voor de zomervakantie trokken we de straat op met een fietskar vol ijsjes. Want als het heet is, komt ijs van pas, niet? Aan het eind van de avond waren al onze ijsjes de deur uit én hadden we veel dromen en ideeën van buurtbewoners geoogst.

Waar dromen de buurtbewoners rond Dienstencentrum Tarsenaal van?

Wat hebben we geleerd uit al die gesprekken? Eerst en vooral dat veel personen dromen van een buurt waar mensen zich niet opsluiten achter kasteelmuren, maar hun buren wat beter leren kennen. En een wijk waar mensen elkaar begroeten op straat. We leren ook dat veel buurtbewoners dromen van een groene, propere buurt waar kinderen veilig kunnen spelen.

Maar ook onzekerheid

We horen ook bezorgdheid. Wat gaat er precies gebeuren op de plek waar het ziekenhuis nu staat? En wat brengt de heraanleg van de Mackenstraat?

Blog Tarsenaal buurtbewoners 3

Heb jij ook dromen of zorgen? Wil je meewerken aan een (nog) betere buurt in Diest?

Je kan terecht bij Myriam Lemsiah in Dienstencentrum Tarsenaal - myriam.lemsiah@diest.be of 0472 02 69 34.

Datum bericht vr 11 augustus '23