Duurzaamheid

Test jij dit alternatief betaalsysteem uit?

In Leuven kun je tot eind december het TransACTIE-betaalsysteem testen bij vier handelszaken die gaan voor een eerlijke wereld.

Trans ACTIE Blogheader testfase 3

TransACTIE?

Het project TransACTIE lanceert een positief alternatief voor de gekende digitale betaalmogelijkheden: een nieuw, eerlijk betaalmiddel waar de samenleving wel bij vaart. Burgers kunnen het systeem zowel met als zonder smartphone gebruiken om digitaal te betalen.

Na geslaagde tests van het nieuwe TransACTIE-betaalsysteem bij copyshop Duplico en op het IMPACT festival, gaven we op het Food.Film.Fest eind november het startschot voor de testmaand in december. Tot eind december kan nu ook jij dit betaalmiddel testen bij vier Leuvense handelszaken.

Hoe deelnemen?

Heel simpel! Maak een TransACTIE-account aan en geniet van een lekkere kop koffie bij Ricki Koffie en Boek of koffiebar Blended Minds. Of proef van de verse, vegetarische keuken van Noordoever aan de Leuvense Vaartkom. Moet je nog snel enkele kopieën maken of een cadeaubon printen? Doe dat dan snel bij copywinkel Duplico en betaal met het TransACTIE-betaalsysteem.

Vier redenen om deel te nemen

Door deze zaken te bezoeken en het TransACTIE-betaalsysteem te testen, help jij mee een digitaal betaalsysteem te ontwikkelen dat:

✨ digitaal betalen ook mogelijk maakt voor mensen zonder smartphone

✅ géén torenhoge transactiekosten aanrekent aan handelaars

🔒 jouw privacy respecteert

🔄 winst terug lokaal herinvesteert

Dus, waar wacht je nog op? Maak nu jouw account aan en ontdek zelf hoe dit nieuwe betaalsysteem jouw lokale handel kan ondersteunen. Samen gaan we voor een positief digitaal betaalsysteem.

Partners Trans ACTIE paars

TransACTIE is het initiatief van Muntuit, Avansa Oost-Brabant, Howest, Happonomy en De Transformisten dat samen met jou — tech-wizard, digitale leek, jong, oud, waardengedreven handelaar — wil onderzoeken hoe we anders kunnen omgaan met (digitaal) betalen, zodat de samenleving er wel bij vaart. Het doel: tegen het najaar van 2023 een faire betaalapp ontwikkelen (testfase).


Het project TransACTIE geniet de steun van de Vlaamse Overheid - departement Cultuur, Jeugd en Media.

Datum bericht wo 13 december '23