Kookcursus in Voedselbos Biesembos
In deze unieke lessenreeks duiken we samen met kokkin Lieve Ferdinande in de wereld van het wildkoken. Een hands-on cursus waarin je leert werken met niet-alledaagse ingrediënten, smaakcombinaties en verwerkingsmethodes.
Wat mag je verwachten?
Deze cursus is geen receptenparade, maar een verkenning van kookconcepten. Je leert hoe je smaken opbouwt, hoe je wilde en aangeplante planten uit het voedselbos verwerkt tot volwaardige maaltijden en hoe je jouw intuïtie als kok versterkt. Je ontdekt hoe de natuur telkens nieuwe ingrediënten en inspiratie biedt doorheen de verschillende seizoenen.
🍎 Hoe bewaar je jouw oogst zodat je er het hele jaar van kan genieten?
🍽️ Hoe verwerk je die ingemaakte of gefermenteerde producten?
Er valt zoveel te leren en te ontdekken. Na afloop van de cursus heb je — wat koken betreft — voldoende zelfvertrouwen om élk gewas te verwerken in een heerlijk voedende maaltijd.
Voor wie
Wil je meer uit je voedselbos of tuin halen, dan alleen een wilde salade en confituur? Of je nu een ervaren kok bent of een nieuwsgierige avonturier in de keuken: als je houdt van buiten koken, leren in groep en het ontdekken van nieuwe smaken, dan is deze reeks voor jou!
Deze activiteit maakt deel uit van het project Voedselbosnetwerk Oost-Brabant

