Fruitige Schrijvers

Brieven schrijven. We doen het niet vaak meer, maar voor stagiaire Freya Op de Beeck werden pen en papier dé tools van haar project. Ze vroeg aan zes plantenkenners om per brief hun kennis over fruitteelt met elkaar te delen.

Headers nieuwsbrief en projecten vanaf 231221 71

Reflectie

Het stageporject van Freya is geïnspireerd op het project Fruitige voedselbossen van Avansa Oost-Brabant, Velt, Natuuracademie, Commons Lab en Regionale Landschappen Zuid-Hageland..

Mensen uit dezelfde (groene) sector pakken het soms heel anders aan. Met haar stageproject wilde Freya hen samenbrengen en kennis laten delen. "Want zelfs al heb je een andere mening, je kan altijd van elkaar leren!" - Freya

🍎 Lees mij! 🍎

  • Ontwerp zonder titel 23
  • Boekje met brieven Stageproject Freya
  • Ontwerp zonder titel 23
De ‘traagheid’ van het medium maakte dat je toch net wat meer tijd neemt om stil te staan bij wat je precies wil vragen/antwoorden.
Rogier Claes, Een fruitige schrijver & voedselbospionier

Expo

Freya vond het belangrijk om haar project te delen met anderen. Dus maakte ze een tentoonstelling n.a.v. de medewerkersdag van Avansa in Hal 5. De expo zelf kreeg een plekje in openlucht, meer bepaald in de tot permacultuur omgetoverde buurttuin naast de evenementenhal. Daar is een groep mensen onder begeleiding van Velt-medewerker Jan Vanoppen aan de slag op een perceel vol de groentenbedden.

Medewerkers van Avansa werden via verstopte briefjes uitgenodigd voor een rondleiding op twee momenten. Freya gaf er uitleg over haar stageproject, de brieven, de link met het fruitige voedselbosproject en haar eigen ervaringen. Na de rondleiding kreeg iedereen een envelop met briefpapier met de suggestie om eens in de pan te kruipen en contact op te nemen per brief met iemand aan wie ze altijd al eens een vraag aan wilden stellen.

"Wat waren de mensen enthousiast en het was een zeer geslaagde tour! Ik heb mij ook zeer goed geamuseerd en vond het een fijne afsluiter van een superleuk stageproject en een leerrijke tijd bij Avansa." - Freya


Datum bericht wo 11 mei '22