Voedselbos Oosterlindeveld

Stad Diest werkt volop aan de inrichting en ontwikkeling van de recreatiezone en voedselbos in Oosterlindeveld, dicht bij de dorpskern van Schaffen.

Oosterlindeveld website 1500 x 500

2016-2017: buurtbewoners krijgen inspraak

Stad Diest betrok vanaf het prille begin in 2016 verenigingen en buurtbewoners bij de ontwikkeling van het Oosterlindeveld. Uit het participatieproces bleek al snel dat er meer dan alleen vraag naar sportmogelijkheden leefde, maar ook ruimte voor spel en ontmoeting, groen, fauna en flora. In 2017 kocht stad Diest extra percelen.

Werkdag

Van 2017 tot 2023: de praktijk

Drie jaar later, in 2020, starten de werken van de sportinfrastructuur. In 2021 liep het BuurtBudget Schaffen. Veel buurtbewoners dienden toen ideeën in voor het Oosterlindeveld zoals speeltuin, sportveld, barbecue, voedselbos... Het idee van de speeltuin met picknickplaats won met overtuiging. Het natuurgrasveld kwam er in 2022. In 2023 werd de speeltuin aangelegd worden.

Het voedselbos haalde tijdens het BuurtBudget ook heel wat stemmen. Niet onverwacht, gezien de vraag naar ruimte voor voldoende groen en bomen, een biologische plukboerderij, bio-tuin, … Toen de stad de vraag kreeg of ze interesse hadden om deel te nemen aan het project “Fruitige voedselbossen” leek dit dan ook onmiddellijk een win-win situatie.