Fruit voor de toekomst

Onze zomers worden droger en heter. De afgelopen jaren hebben we al veel hittegolven, overstromingen en stormen over ons heen gekregen en we hebben het einde daarvan nog lang niet gezien. We willen de aarde ook niet uitputten of vervuilen. Hoe kunnen we duurzaam en klimaatbestendig aan landbouw en fruitteelt doen in Vlaanderen? En, op kleinere schaal, hoe begin je zelf met een natuurlijke moestuin?

Podcast Fruitige verhalen Aflevering 2

In aflevering 2 zijn Frank Anrijs (Yggdrasil) en Ann Gomand (PC Fruit) te gast.

  • Frank Anrijs hielp al vanaf zijn kindertijd altijd graag zijn vader in de groententuin. Hij stapte later mee in het permacultuurbedrijf van zijn ouders: Yggdrasil. Vanuit de overtuiging dat de huidige manier van tuinieren en landbouw bedrijven fundamenteel verkeerd is, wil hij iedereen die wil luisteren overtuigen dat er andere en betere opties zijn. Deze manier van tuinieren noemt hij – en hij niet alleen – Natuurlijk Tuinieren: tuinieren met de natuur mee, niet tegen de natuur in!
  • Ann Gomand is onderzoeker pit- en steenfruit bij PC Fruit. Het Proefcentrum Fruitteelt is een internationaal erkend onderzoekscentrum in fruitteelt. Het is de plek in het hart van de fruitstreek waar wetenschappelijk onderzoek, demonstratie naar fruittelers, individuele bedrijfsvoorlichting en diensten aan bedrijven samenvloeien. Dit onderzoekscentrum is er voor de fruitteler, het toeleveringsbedrijf en de onderzoeker.

🎧 Luister hier of op Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts naar aflevering 2 van Fruitige verhalen: Fruit voor de toekomst.