Duurzaamheid

Klimaatsafari

Op de fiets langs hotspots van Leuvense burgeractie!

Teammembers en projecten afmetingen nieuwe website 49

Tijdens Warm Alarm, de Leuvense klimaatdagen van 21 tot 24 april ,fietsten we 10 km langs verborgen plekken en initiatieven met inspirerende verhalen. Met dank aan gidsen Eddy en Dirk die de mooie route uitstippelden in en rond Leuven. We kwamen veel inspirerende initiatieven tegen op de fijne fietstochten.

Formaat activiteiten website 18

Klimaatsafari's 2022

8 ritten tussen do 21 en zo 24 april

Ga je mee op klimaatsafari in Kessel-Lo en Wilsele? Tijdens de fietstocht langs Leuvense trage wegen (+/- 10km) ontdekken we plekken waar burgers samen de handen uit de mouwen gestoken hebben. Door hun krachten te bundelen ontstonden er vernieuwende projecten: van stadslandbouw tot een buurtcafé, van buiten sporten tot co-housing. Laat je inspireren door deze verborgen plekken en hun verhalen.


Terugblik op 2022

In 2022 fietsten we langs vele duurzame initiatieven vanuit burgers en wat hadden we geluk met het zonnige weer. We reden van een heuse plek waar je kan leren, maken en werken tot bossen en velden die een nieuwe betekenis kregen. Om af te sluiten dronken we een fris drankje bij het Weikcafé Het Groot Ongelijk of bij de buurtbrouwerij de Coureur.

Ook zo benieuwd naar deze initiatieven?

We zetten hieronder graag al de initiatieven van de fietsroutes in 2021 en 2022 op de kaart. Bij elk initiatief staat extra uitleg en de nodige info- links, voor de inspiratie zoekers.

Veel van deze projecten zijn gestart met steun van Kom Op Voor je Wijk. Woon je ook in Leuven of een deelgemeente en wil je een buurtproject starten? Bekijk dan zeker de mogelijkheden op de website van Stad Leuven.

Datum bericht wo 30 maart '22