Duurzaamheid

Klimaatsafari

Op de fiets langs hotspots van Leuvense burgeractie!

Teammembers en projecten afmetingen nieuwe website 49

Tijdens Warm Alarm, de Leuvense klimaatdagen eind april, fietsten we in 2021 en 2022 10 km langs verborgen plekken en initiatieven met inspirerende verhalen. Met dank aan gidsen Eddy en Dirk die de mooie route uitstippelden in en rond Leuven. We kwamen veel inspirerende initiatieven tegen op de fijne fietstochten.

Terugblik

In 2022 fietsten we langs duurzame burgerinitiatieven onder een lekker zonnetje. We reden van een heuse plek waar je kan leren, maken en werken tot bossen en velden die een nieuwe betekenis kregen. Om af te sluiten dronken we een fris drankje bij Weikcafé Het Groot Ongelijk of bij buurtbrouwerij de Coureur.

Ook zo benieuwd naar deze initiatieven?

We zetten hieronder graag de fietsroutes in 2021 (groene hartjes) en 2022 (oranje hartjes) op de kaart. Bij elk initiatief vinden inspiratiezoekers extra uitleg en de nodige infolinks.

Veel van deze projecten zijn gestart met steun van Kom Op Voor je Wijk. Woon je ook in Leuven of een deelgemeente en wil je een buurtproject starten? Bekijk dan zeker de mogelijkheden op de website van Stad Leuven.

Datum bericht wo 30 maart '22