In en rond Voedselbos Zwaluweveld
Waar
Zwaluweveld
Steenweg Diest 21
3270 Scherpenheuvel-Zichem
Begeleiding
Fermentatie is zo oud als de mensheid. De kennis over de bereiding en het gebruik werd vroeger van generatie op generatie doorgegeven. Het fermenteren is lange tijd in onbruik geraakt. Momenteel komt gefermenteerde voeding weer onder de aandacht omwille van de gezondheidsbevorderende voordelen die er aan toegeschreven worden. Gefermenteerde voedingsmiddelen bevatten veel levende micro-organismen die zorgen voor een gezonde darmflora. Die draagt onder andere bij tot de versterking van je immuunsysteem. Hier gaan we tijdens de workshop verder op in. Als je een moestuin hebt, zijn er in een bepaalde periode een overvloed aan groenten die je dan kan fermenteren en zo bewaren voor later.
Theorie en demoworkshop
Eerst gaan we door een stukje theorie, daarna volgt een demoworkshop waar het bereiden getoond wordt. Uiteraard gaan we ook verschillende gefermenteerde
producten proeven.