Demoworkshop fermenteren

© Canva

In en rond Voedselbos Zwaluweveld

Start za 27 september '25
13:30 - 16:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Zwaluweveld
Steenweg Diest 21
3270 Scherpenheuvel-Zichem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Fermentatie is zo oud als de mensheid. De kennis over de bereiding en het gebruik werd vroeger van generatie op generatie doorgegeven. Het fermenteren is lange tijd in onbruik geraakt. Momenteel komt gefermenteerde voeding weer onder de aandacht omwille van de gezondheidsbevorderende voordelen die er aan toegeschreven worden. Gefermenteerde voedingsmiddelen bevatten veel levende micro-organismen die zorgen voor een gezonde darmflora. Die draagt onder andere bij tot de versterking van je immuunsysteem. Hier gaan we tijdens de workshop verder op in. Als je een moestuin hebt, zijn er in een bepaalde periode een overvloed aan groenten die je dan kan fermenteren en zo bewaren voor later.


Theorie en demoworkshop

Eerst gaan we door een stukje theorie, daarna volgt een demoworkshop waar het bereiden getoond wordt. Uiteraard gaan we ook verschillende gefermenteerde

producten proeven.

Praktisch

De kostprijs voor deze workshop is € 15 de standaardprijs en € 10 voor coöperanten van Zwaluweveld.
Avansa ondersteunt Zwaluweveld met de inschrijvingen.

Jouw inschrijving is pas volledig na overschrijving van de deelnameprijs hun rekeningnummer: BE91 9733 9654 0276 met vermelding van 'jouw naam en 'workshop fermenteren''.

Sessies

  • za 27 september '25
    13:30 - 16:00
    Zwaluweveld - Voedselbos

Locatie(s)

  • Zwaluweveld Steenweg Diest 21
    3270 Scherpenheuvel-Zichem Toon op kaart

Prijs

  • Gratis
    € 0
    Prijs voor deze workshop is 15€ (standaard) / 10€ (coöperanten Zwaluweveld). Je inschrijving is pas definitief na overschrijving van je inschrijfgeld naar Zwaluweveld, zie praktische info voor het rekeningnummer.

Begeleiding

Leen Daems

Leen Daems is herborist–kruidenverwerker en geniet nu als gepensioneerde van haar maar liefst 33…
Meer over Leen Daems

In samenwerking met