Januari 2022 - december 2023

Power in the picture

Niet iedereen heeft een streepje voor ... Avansa vindt het belangrijk dat mensen zich meer bewust zijn van hun privileges en wil solidariteit aanzwengelen. Iedereen moet mee aan boord én aan het roer!

Headers projecten 29


Macht en privileges

Door sommige structuren in onze samenleving krijgen mensen onherroepelijk minder kansen of worden ze uitgesloten. Dat is unfair en frustrerend. Tijd voor enkele eye-openers en intervisie rond racisme en armoede. We maken samen een vuist tegen discriminatie!

CTA Racismewijs

Racismewijs

We willen allemaal een fijne samenleving, niet? Met gelijke kansen voor iedereen! Maar hardnekkige vooroordelen en stereotypen zijn een spelbreker voor mensen van kleur. Ze houden de ongelijke machtsverdeling in stand.

Avansa biedt interactieve lezingen, workshops, uitstappen die je bewustzijn rond racisme vergroten en je helpen bijdragen aan meer gelijkheid. Je kan daarnaast ook snuisteren in onze inspiratiehoek. We verzamelen er voor jou interessante filmpjes, leestips, en ander nieuws. Welkom!

Power in the piture aanbod in ontwikkeling

Armoedewijs

Spijtig genoeg zijn er nog tal van andere ongelijkheden om aan te pakken in onze samenleving. Armoede is zonder twijfel zo'n discriminerende factor.

  • In de beleidsperiode 2021-2025 wil Avansa samen met jou ook timmeren aan wijsheid rond dat thema.

Heb je een vraag over dit thema?

Stel ze aan onze Power-collega's!

Herlinde Swinnen

Educatief medewerker Meer info

Bart Schoovaerts

Educatief medewerker Meer info

Patricia Toebinte

Educatief medewerker Meer info