De ene polarisering is de andere niet. De impact van woord en beeld op minderheidsgroepen

di 7/06, 10:30 | Jihad Van Puymbroeck


Naïma Charkaoui publiceerde eind 2020 een opiniestuk over de groeiende polarisatie en waarin zij uitlegt hoe 'polarisatieframing' eigenlijk een makkelijk wapen is om een mening die je niet zint, weg te zetten als radicaal, extreem en gevaarlijk. En ondertussen wordt nauwelijks aandacht besteed aan de reële dreiging die vooral minderheidsgroepen in onze samenleving ondervinden. Dat opiniestuk dient als basis voor de sessie.


Jihad Van Puymbroeck focust op hoe frames (hoe onschuldig of onzichtbaar ze ook lijken) bepalen hoe er wordt gekeken naar (minderheids)groepen. Het gebeurt in de media, maar ook bij onszelf. Hoe herkennen wij dat? Hoe gaan wij er zelf mee om? En welke impact heeft het op onze samenleving? Ontdek het in deze sessie.


Jihad Van Puymbroeck is communicatiestrateeg, gespecialiseerd in impact en inclusie met een hart voor social profit en media. Ze werkte als communicatie- en persvoorlichter en breidde haar ervaring verder uit binnen de Vlaamse Publieke Omroep VRT NWS als social media expert. In 2021 werd ze voorzitter van Hand in Hand tegen Racisme.