Zeiscursus

© Kevin Lambeets

Graslandbeheer in de praktijk

Start za 13 april '24
9:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Prijs: € 137
Alle tarieven

Waar Biesembos
Biesemstraat 94
3450 Geetbets

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Tijdens deze dagopleiding leer je werken met de zeis en verschillende maaitechnieken.

Kevin Lambeets van Zeis en Bijl reikt tips & tricks aan rond het ecologisch maaien met een zeis. Leer op een gezonde en efficiënte manier zeisen van jouw grasland en waarom het zo belangrijk is.


Less is more

Vanuit het principe 'less is more' keren we terug naar de basis. Zonder motorblok is een zeis veel lichter om te hanteren. Zeisen betekent: geen lawaai, geen uitlaatgassen, onthaasting en inspannende ontspanning. Werken met de zeis houdt het midden tussen traditie en natuur, maar dan als het nieuwe cool!


De geheimen van het betere zeiswerk

Onze begeleider Kevin Lambeets draait al twintig jaar mee als praktiserend veldecoloog én fervent gebruiker van handgereedschap. Hij dompelt je tijdens deze dagopleiding onder in de geheimen van het betere zeiswerk. Na een inleiding in de verschillende zeisstijlen en materiaalkennis is er ruim voldoende tijd om de techniek op een juiste manier in te oefenen. Terloops vertelt Kevin over flora en fauna, over het belang van gefaseerd maaien en hooien. Een unieke dag op den buiten!


Deze cursus kadert in het fruitige voedselbosproject. Met de steun van LEADER Hageland+ geven Avansa Oost-Brabant, Velt, Natuurpuntacademie, Regionaal Landschap Zuid-Hageland en Commons Lab de komende twee jaar de voedselbosbeweging een duwtje in de rug.

Hoofddoel is om op vier plekken in het Hageland een nieuw lokaal gedragen voedselbos tot stand te brengen. En daarnaast wordt getimmerd aan een lerend netwerk om fruitige kennis op te doen en te delen. Check deze pagina geregeld voor activiteiten en verhalen:

https://avansa-oostbrabant.be/projecten/fruitige-voedselbossen.

Sessies

 • za 13 april '24
  9:00 - 16:00
  Biesembos - Voedselbos

Locatie(s)

Prijs

 • Prijs
  € 137
 • Reductieprijs
  € 123
  als lid van Natuurpunt en het Open Netwerk kan je genieten van een korting
 • Sociale prijs
  € 104
  voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Kevin Lambeets

Kevin leeft het liefst buiten.Met zijn organisatie Zeis en Bijl werkt hij rond opleidingen m.b.t.…
Meer over Kevin Lambeets

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Fruitige voedselbossen