Waterrecuperatie in je tuin

© Creative Commons

Tuininspiratie in de praktijk

Start zaterdag 26 juni 2021
15:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Prijs: 8 euro
Alle tarieven

Waar Gemout vzw
Bostsestraat 2
3321 Outgaarden

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Water is een van de grootste uitdagingen van de 21ste eeuw. De grondwaterstanden staan al een tijdje onrustwekkend laag en 2020 kende het droogste voorjaar ooit. Bovendien volgen op dorre perioden geregeld hevige stortbuien. En daarop zijn onze tuinen vaak niet voorzien.

Tijdens dit bezoek neemt Bjorn van Gemout vzw ons mee door zijn tuin. Hij laat zien hoe je regenwater kan bufferen. Door de indeling, de ligging, de grondsoort of verhardingen in onze tuinen hebben we steeds vaker te maken met droogte en is het soms nodig om planten extra te bewateren. Tijdens de rondleiding maak je kennis met verschillende manieren om neerslag op te vangen. Je leert wat een wadi is en hoe een swale werkt.


Gemout vzw wil mensen inspireren en begeleiden om een onafhankelijk, gezond en zelfvoorzienend leven te leiden in balans met zichzelf en hun omgeving.

Praktisch

Plaats van afspraak: om 15u stipt aan de Bostsestraat 2 in Outgaarden.

Corona-afspraken:
zie op https://avansa-oostbrabant.be/praktisch

Sessies

 • zaterdag 26 juni 2021
  15:00 - 17:00
  Gemout vzw - default

Locatie(s)

Prijs

 • Prijs
  8 euro
 • Reductieprijs
  6 euro
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren. Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Begeleiding

Björn Steenwinckel

Björn kocht samen met zijn vrouw in 2014 het vroegere gemeentehuis van Outgaarden, vastbesloten om…
Meer over Björn Steenwinckel

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Voedselbosnetwerk Oost-Brabant