Voedselbos en wildpluk | WIJ-lannd

© WIJ-lannd

Tuininspiratie in de praktijk

Start zondag 09 mei 2021
16:00 - 18:30

1 sessie

Prijs

Prijs: 8 euro
Alle tarieven

Waar WIJ-lannd
Spuibeekweg
3140 Keerbergen

Meer info over de locatie

Begeleiding

Ann De Belder laat de rijtjes van 1 plant voor wat ze zijn, maar gaat voluit voor de imitatie van een bosrand. Haar zorgvuldig ontworpen ecosysteem is een feest van biodiversiteit waar hoge/lage bomen, struiken, kruiden en andere eetbare gewassen gezellig naast elkaar staan. We gaan op verkenning in haar WIJ-lannd en het nabijgelegen natuurgebied De Broekelei.

Maak kennis met een voedselbos en wildpluk.


Wij starten met een bezoek aan het WIJ-lannd van Ann De Belder, 30 jaar geleden kocht zij een weide en ondertussen bouwt ze aan een voedselbos. Een voedselbos is een zorgvuldig ontworpen ecosysteem van nuttige planten (en soms ook dieren). In plaats van nette rijen van één soort plant (monocultuur) wordt er een bosrand geïmiteerd. Voedselbossen mengen een gevarieerd assortiment hoge bomen, lage bomen, struiken, kruiden en andere eetbare gewassen die in symbiose leven met elkaar. Ann leidt ons rond op haar inspirerende project en geeft tips hoe je zelf kleinschalig aan de slag kan in je eigen tuin of buurt.


Aansluitend maken we een korte wandeling in natuurgebied De Broekelei in Keerbergen. Dat is een gevarieerd landschap met vijvers, loof- en dennebomen, hooilanden, sloten én een gebied vol eetbare kruiden en planten. We observeren en maken kennis met de wereld van wilde, eetbare planten. Ook de minder gekende soorten komen aan bod.

Praktisch

Plaats van afspraak: 16u Spuibeekweg in Keerbergen, tussen het geboortebos en het rondpunt zal een bordje staan. Parkeren op het gras langs de veldweg.

Voorzie jezelf best van laarzen of stevige schoenen.

Corona-afspraken:
zie op www.avansa-oostbrabant.be

Sessies

 • zondag 09 mei 2021
  16:00 - 18:30
  WIJ-lannd - Voedselbos

Locatie

Prijs

 • Prijs
  8 euro
 • Reductieprijs
  6 euro
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren. Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Begeleiding

Ann De Belder

Sinds haar prille jeugd observeert Ann de natuur om planten en dieren te bestuderen. Ze volgde vele ...
Meer over Ann De Belder

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze cursus maakt deel uit van het project Voedselbosnetwerk Oost-Brabant