Tiny houses en co

© Wikimedia Commons

Andere manieren van wonen

Start woensdag 23 juni 2021
19:30 - 21:00

4 sessies

Prijs

Prijs: 40 euro
Alle tarieven

Waar bij je thuis -online-
je eigen huis
Online via Zoom of een ander platform

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wanneer weet je of een Tiny House iets voor jou is? Of cohousing? We gaan te rade bij Cathy Camertijn van Tiny Wonder. Zij experimenteerde zelf met verschillende woonvormen, waaronder een verblijf van vijf maanden in een camper.

Minimalisme, dichter bij de natuur, verbinding met huisgenoten, delen van materialen en ruimte, financieel onafhankelijker zijn ...

In deze vierdelige reeks belicht Cathy nieuwe behoeftes en waarden die onlosmakelijk verbonden zijn met anders wonen. Via enkele thuisopdrachten kom je tot een profielschets van hoe jij wil wonen en leven en welke maatschappelijke impact dat heeft. Om alles wat concreter te maken, brengen we samen een bezoek aan Cathy's Tiny House en aan een cohousing project. Uiteraard schenken we tijdens deze reeks ook aandacht aan de bestaande/ontbrekende regelgeving in België.

Praktisch

Je schrijft je in voor de hele reeks. Na elke online sessie krijg je een thuisopdracht.
Op 16/6 krijg je een herinneringsmail met de link van de eerste, online sessie. Na elke sessie krijg je een andere de link voor de volgende sessies.
De dag van de online sessies is Avansa telefonisch 016/52 59 03 of via e-mail (info@avansa-oostbrabant.be) te bereiken moesten er login problemen zijn.

We sluiten af met een live bezoek op zondagnamiddag 18 juli in Brecht en in het Antwerpse. De verplaatsing gebeurt via carpooling en wordt afgesproken in de groep. Meerijders betalen € 0,10/km aan de chauffeurs.

Voor ieders veiligheid volgen we samen de corona-regels die op dat moment van kracht zijn. Check https://avansa-oostbrabant.be/praktisch

Sessies

 • woensdag 23 juni 2021
  19:30 - 21:00
  bij je thuis -online- - default
 • woensdag 30 juni 2021
  19:30 - 21:00
  bij je thuis -online- - default
 • woensdag 07 juli 2021
  19:30 - 21:00
  bij je thuis -online- - default
 • zondag 18 juli 2021
  13:30 - 17:00

Locatie(s)

 • bij je thuis -online- je eigen huis
  Online via Zoom of een ander platform Toon op kaart

Prijs

 • Prijs
  40 euro
 • Reductieprijs
  32 euro
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren. Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Begeleiding

Cathy Camertijn

Cathy Camertijn is een ideeëngenerator. Zij bouwde zelfstandige activiteiten uit rondom haar…
Meer over Cathy Camertijn

In samenwerking met

 • Ume Walks