Red Star Line

© Red Star Line museum

De boot naar een beter leven?

Start di 11 juli '23
13:00 - 15:00

1 sessie

Prijs

Prijs: € 6
Alle tarieven

Waar Red Star Line Museum
Montevideostraat 3
2000 Antwerpen

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Mensen op zoek gaan naar geluk elders. Twee miljoen passagiers maakten met de stoomschepen van Red Star Line ooit de oversteek van Europa naar de VS.

Vertrekken met een koffer, een scheepsticket, een paspoort en misschien enkele foto’s of postkaarten: aan de hand van die objecten vertelt onze gids de verhalen van de Red Star Line en haar passagiers.


Migratie en menselijke mobiliteit zijn van alle tijden. We maken ook de sprong naar vandaag, in de tijdelijke expo, waar een diverse groep jonge kunstenaars stilstaan bij het gevoel 'heimwee'. Iedereen (her)kent het, wordt erdoor geraakt en vaak gaat het om herinneringen van geborgenheid.

Met werk van: Eveline Ebeneser/bumba, Farida El Kaddouri, Gülsah Bayrak, Justine Corrijn, Naïma El Kadi, Natalia Semiachkina, Rocio Forero, Rose-Myrtha Vercammen en Sumaya Chekkali.

Praktisch

Plaats van afspraak: om 12:50 aan de balie van het Red Star Line Museum, Montevideostraat 3, 2000 Antwerpen. Vanaf Centraal Station Antwerpen is het ongeveer 30 minuten te voet. Je kan aan het station ook tram 24 nemen richting Havenhuis.

Sessies

 • di 11 juli '23
  13:00 - 15:00
  Red Star Line Museum - balie

Locatie(s)

 • Red Star Line Museum Montevideostraat 3
  2000 Antwerpen Toon op kaart

Prijs

 • Prijs
  € 6

Begeleiding

gids Red Star Line Museum

Meer over gids Red Star Line Museum