Racismewijs opvoeden. Het kan!

© Shutterstock

Naima Charkaoui

Start vrijdag 19 maart 2021
20:00 - 22:00

1 Sessie

Prijs

Gratis: 0 euro
Alle tarieven

Waar bij je thuis -online-
je eigen huis
Online via Zoom of een ander platform

Meer info over de locatie

Begeleiding

Vroeg begonnen, is half gewonnen. En dat geldt ook voor een fijne samenleving, zonder vooroordelen.

Racisme is een belangrijk maatschappelijk probleem dat zich ook vertaalt in ons persoonlijk leven. Iedereen staat voor de uitdaging racismewijsheid te ontwikkelen: inzichten, vaardigheden en attitudes om racisme te herkennen, erop te reageren en het tegen te gaan.


Ouders en andere opvoeders hebben de bijzondere opdracht kinderen en jongeren racismewijs op te voeden. In deze lezing van Naima Charkaoui – voortbouwend op haar boek Racisme: over wonden en veerkracht (EPO, 2019) – krijgen ze wegwijzers aangereikt om daarmee aan de slag te gaan. Er is zowel aandacht voor kinderen die tot een minderheidsgroep behoren als tot de dominante witte groep. Na de lezing is er ruimte voor vragen en voor uitwisseling, afhankelijk van het aantal deelnemers kan je je vragen via chat of mondeling stellen.

Praktisch

Deze cursus wordt gratis aangeboden dankzij de financiële tussenkomst van de Stad Diest. Deze lezing gaat online door omwille van de coronamaatregelen. Op 12/3 (of later als je later inschreef) ontvang je via e-mail een herinneringsmail met de Zoom-link om deel te nemen aan het online gesprek. Zorg dat je info@avansa-oostbrabant.be toevoegt aan je contacten zodat je deze e-mail niet mist. De avond zelf kan je ons vanaf 19u30 bereiken op info@avansa-oostbrabant.be of op 016/525 900

Sessies

  • vrijdag 19 maart 2021
    20:00 - 22:00
    bij je thuis -online- - default

Locatie

bij je thuis -online- je eigen huis
Online via Zoom of een ander platform Toon op kaart

Prijs

  • Gratis
    0 euro

Begeleiding

Naima Charkaoui

Naima Charkaoui is politicologe en werkt rond mensenrechten, ongelijkheid en antiracisme. Ze werkte voor het Minderhedenforum, als kinderrechtencommissaris en in de Noord-Zuidsector.

In 2019 kwam haar succesvolle boek ‘Racisme: over wonden en veerkracht’ uit bij EPO. Sindsdien is zij een veelgevraagd spreekster. Met haar boek vraagt Naima aandacht voor de nefaste gevolgen van racisme voor de mentale gezondheid van de mensen die erdoor getroffen worden.

Meer over Naima Charkaoui

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Racismewijs