Racismewijs opvoeden

© Shutterstock

voor ouders met kids van kleur

Start woensdag 21 april 2021
20:00 - 22:00

2 sessies

Prijs

Prijs: 5 euro
Alle tarieven

Waar bij je thuis -online-
je eigen huis
Online via Zoom of een ander platform

Meer info over de locatie

Begeleiding

Hoe ontwikkelt je kind van kleur een positief zelfbeeld?

Het is altijd slikken wanneer je kind met getaande huid en donkere krullen zichzelf tekent met roze potlood en zichzelf blond haar geeft. Hoe ondersteun je je kind wanneer het vertelt over racistische opmerkingen op school of over uitsluiting tijdens een buitenschoolse activiteit? Als ouder voel je je in zo’n situaties vaak machteloos. Bij sommigen roept het emoties en herinneringen op van eigen kwetsuren uit het verleden.

Elk gezin pakt gesprekken over racisme en discriminatie anders aan. Sommige ouders proberen het te vermijden. Toch is het belangrijk om deze gesprekken, aangepast aan de leeftijd van het kind, te voeren. Welke effecten hebben racisme en discriminatie op het zelfbeeld van kinderen van kleur? Hoe herken je geïnternaliseerd racisme? Kun je je kind leren reageren op racistische opmerkingen? Wat is het belang van rolmodellen?


In deze online gesprekken delen we in kleine groep inzichten, ervaringen en strategieën over hoe we onze kinderen kunnen ondersteunen in de ontwikkeling van een positieve identiteit. Sayira Maruf, klinisch psychologe bij de divers-sensitieve praktijk De Zefier, begeleidt de gesprekken en geeft waar nodig duiding.


Deze workshop is bedoeld voor ouders met kinderen van kleur.

Fragiele onderwerpen bespreek/deel je makkelijker en diepgaander met mensen in een gelijkaardige situatie. Heb jij witte kids? Dan raden wij jou de gespreksgroep aan die start op 31/03: klik hier.

Praktisch

Voor deze online activiteit ontvang je 14/4 een herinneringsmail met de Zoom-link om deel te nemen. Kijk zeker in je spam als je deze mail niet dadelijk terugvindt in je inbox.

De avond zelf kan je ons vanaf 19:30 bereiken op info@avansa-oostbrabant.be of op 016/525 900.

Sessies

 • woensdag 21 april 2021
  20:00 - 22:00
  bij je thuis -online- - default
 • woensdag 05 mei 2021
  20:00 - 22:00
  bij je thuis -online- - default

Locatie

 • bij je thuis -online- je eigen huis
  Online via Zoom of een ander platform Toon op kaart

Prijs

 • Prijs
  5 euro

Begeleiding

Sayira Maruf

Sayira Maruf is klinisch psycholoog en volgde aan de UGent ook nog een master na master in conflict ...
Meer over Sayira Maruf