Permacultuurtuin Yggdrasil

© Yggdrasil

tuininspiratie

Start wo 29 september '21
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Prijs: € 8
Alle tarieven

Waar Yggdrasil
Vissenakenstraat 381
3300 Vissenaken

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Permacultuur, dat is tuinieren met de natuur mee. Zonder spitten, zonder bestrijdingsmiddelen en zonder meststoffen. Yggdrasil is het oudste project in Vlaanderen. Al in 1996 werd er aan permacultuur gedaan.

In de Yggdrasil-tuin in Vissenaken vertelt Ann van La maîtresse du vert je hoe je groenten, kruiden en (klein)fruit kan kweken op een manier die de natuur ondersteunt. Ontdek hoe een klassiek aardappelveld dankzij observatie, zelfstudie en theoretische kennis omgevormd werd tot een biodiverse groene oase met verschillende niches. We wandelen langs kruidenspiralen, groentebedden, waterzuivering, boomgaard, zelfpluktuin van (klein)fruit ... en maken kennis met hun eigen manier van combineren die ze de ‘schijnbare chaos’ noemen. Het resultaat: een tuin met minder werk, geen last van plagen én met veel opbrengst!


Deze activiteit sluit aan bij Bos(S)maken en VoedselbosnetwerkOost-Brabant.

Praktisch

Een klein hapje en drankje worden voorzien tijdens de rondleiding.
De hoevewinkel is op het moment van het bezoek niet open, maar er is wel de mogelijkheid om boeken, planten en eventueel zaden aan te kopen ter plaatse.

Sessies

 • wo 29 september '21
  14:00 - 16:00
  Yggdrasil - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Prijs
  € 8
 • Reductieprijs
  € 6
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren. Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Begeleiding

Ann Suetens

Ann is van jongs af aan al een ‘buitenkind’. Van zodra ze een eigen stekje had plantte ze…
Meer over Ann Suetens

In samenwerking met

 • Yggdrasil

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Voedselbosnetwerk Oost-Brabant