Permacultuur

© Creative Commons

Tuininspiratie

Start maandag 22 maart 2021
19:30 - 21:30

2 sessies

Prijs

Prijs: 8 euro
Alle tarieven

Waar bij je thuis -online-
je eigen huis
Online via Zoom of een ander platform

Meer info over de locatie

Begeleiding

Permacultuur is een veel gehoord begrip maar is het een hype of maakt het kans om blijvend ingang te vinden in vele tuinen?

Permacultuur-experte Mieke begon twee jaar geleden van nul op een weiland. Je ontdekt hoe ze op die korte tijd al een mooie moestuin/tuin kon creëren waar diversiteit troef is.

Permacultuur komt van het Engels permaculture, een samentrekking van permanent en agriculture. Deze stroming beklemtoont dat het land altijd, permanent, in productie is. Permacultuur tracht systemen te creëren die zichzelf in stand houden, net zoals in de natuur. Bovendien boots je zoveel mogelijk het ecosysteem van je streek na. Als dit lukt, heb je een mooie opbrengst met een minimum aan energie, werk en zonder afval.


Wat zijn de principes van Permacultuur? Hoe maak je die concreet in je tuin?

In deze 2-delige cursus ontdek je hoe ecologisch tuinieren en tuinieren volgens permacultuur-principes dicht bij elkaar aanleunen. Het draait om meewerken met de natuur en daarbij je gezond verstand gebruiken. Mieke toont ons met beelden en filmpjes wat ze na 2 jaar al bereikt heeft.


Praktisch

Dit is een online activiteit.
Op 15/3 (of later als je later inschreef) ontvang je via e-mail een herinnering met de Zoom-link om deel te nemen aan het online gesprek. Zorg dat je info@avansa-oostbrabant.be toevoegt aan je contacten zodat je deze e-mail niet mist.
De avond zelf kan je ons vanaf 19u bereiken op info@avansa-oostbrabant.be of op 016/525 900.

Sessies

 • maandag 22 maart 2021
  19:30 - 21:30
  bij je thuis -online- - default
 • maandag 19 april 2021
  19:30 - 21:30
  bij je thuis -online- - default

Locatie

 • bij je thuis -online- je eigen huis
  Online via Zoom of een ander platform Toon op kaart

Prijs

 • Prijs
  8 euro
 • Reductieprijs
  6 euro
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren. Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Begeleiding

Mieke Vanderhaeghen

Mieke Vanderhaeghen, herboriste en gepassioneerde permaculturist is reeds 15 jaar met permacultuur e ...
Meer over Mieke Vanderhaeghen

Meer zoals dit

Deze cursus maakt deel uit van het project Voedselbosnetwerk Oost-Brabant