Bezoek aan het Migratiemuseum en stadswandeling in Molenbeek

© Edison McCullen op Wikimedia Commons

Start vr 18 augustus '23
10:00 - 15:00

1 sessie

Prijs

Prijs: € 18
Alle tarieven

Waar MigratieMuseumMigration
Werkhuizenstraat 17
1080 Sint-Jans-Molenbeek

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wist je dat er vandaag in Brussel 184 nationaliteiten samenleven? Zin om kennis te maken met deze kosmopolitische regio?

We starten in het MigratieMuseumMigration in Molenbeek. Het MMM huist in een oud industrieel pand dat een nieuw leven kreeg. Het is een verrassende plek waar je helemaal tot rust komt. Je leert er de stad en zijn bewoners kennen aan de hand van herinneringen en verhalen. Van de eerste generatie gastarbeiders, van de vroegste bewoners van 't Klein Kasteeltje, van de expats, van de oorlogsvluchtelingen, van vrij bewegende Eurpeanen en vele anderen. Kortom van de vele mensen die de stad Brussel maken tot wat ze is.


Na de lunchpauze wandelen we met stadsgids en inwoner Christophe De Vriendt door Molenbeek. We duiken in de industriële geschiedenis op zoek naar de oorsprong van het multiculturele Molenbeek van vandaag. We praten na bij een lekkere Marokkaanse thee of een fris Brussels biertje.

Praktisch

Plaats van afspraak: om 10:00 aan café Le Phare du Kanal, Koolmijnenkaai 40 St-Jans-Molenbeek. Te voet ongeveer 20 minuten stappen vanaf stations Brussel Noord of Brussel Centraal (hier kan je wel de Metro nemen richting Graaf van Vlaanderen - Lijn 1 & 5).

Tijdens de middagpauze kan je lunchen in sociaal restaurant Les Uns & Les Autres. Voorzie goed schoeisel. Een flesje water voor onderweg is ook altijd handig.

Sessies

 • vr 18 augustus '23
  10:00 - 15:00
  MigratieMuseumMigration - aan de balie van het museum

Locatie(s)

 • MigratieMuseumMigration Werkhuizenstraat 17
  1080 Sint-Jans-Molenbeek Toon op kaart

  Het Noordstation ligt op 15 minuten lopen.


  Metro:

  Graaf van Vlaanderen (Lijn 1 & 5)

  Ribaucourt & Yser (Lijn 2 & 6)


  Tram:

  Sainctelette (Tram 51)


  Het museum is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

  Het MMM beschikt over een lift en aangepaste hellingen.

  Gesloten op maandag.

Prijs

 • Prijs
  € 18
 • Reductieprijs
  € 13
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren! Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus.

Begeleiding

Christophe Devriendt

Meer over Christophe Devriendt