Het is allemaal de schuld van de Chinezen

© EPO - Carmen De Vos

Start di 12 oktober '21
19:15 - 22:30

1 sessie

Prijs

Prijs: € 7
Alle tarieven

Waar LDC Edouard Remy
Andreas Vesaliusstraat 10/1
3000 Leuven

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Klimaatverandering is vaak een lastig gespreksonderwerp. Hoe kan je ervoor zorgen dat zo’n gesprek positief en verbindend verloopt? Hoe reageer je best op dooddoeners? Kunnen we door dialoog het gedrag van mensen veranderen?

Op 21/01/19 zei Tine Hens in De Afspraak dat de tijd voorbij was om rabiate klimaatontkenners een platform te geven, want dat je daardoor een mening (waar iedereen recht op heeft) op hetzelfde niveau zet als wetenschappelijke kennis. Die nacht ontplofte haar mailbox met reacties van boze klimaatontkenners. Ze distilleerde uit deze reacties én de vele vragen die ze kreeg tijdens lezingen, 10 dooddoeners (Vb. “technologie zal ons redden!”, “het is te duur”, “het is toch al te laat”) en klopte vervolgens aan bij klimaatwetenschappers over de hele wereld om er antwoorden op te formuleren.


Deze lezing is bedoeld voor wie die klimaatverandering erkent en erover in gesprek wil gaan zonder vast te lopen op dooddoeners. Wat klopt er wel/niet? Tine neemt in haar boek de moeite om gratuite uitspraken stuk voor stuk op een onderbouwde manier te weerleggen. Tijdens de lezing reikt ze een aantal argumenten aan om hardnekkige onzin te ontkrachten.


Na de lezing van Tine volgt een interactieve presentatie van KlimaatContact vzw waarin, op basis van inzichten uit de klimaatpsychologie, wordt ingegaan op de emoties die met klimaatverandering gepaard gaan en hoe je die kan inzetten om jezelf en je omgeving te motiveren om klimaatvriendelijke(re) keuzes te maken.

Praktisch

Deze avond verloopt uiteraard volgens de geldende corona-maatregelen van het moment. Lees meer op de praktische pagina van www.avansa-oostbrabant.be

Sessies

 • di 12 oktober '21
  19:15 - 22:30
  LDC Edouard Remy - Pintelier

Locatie(s)

 • LDC Edouard Remy Andreas Vesaliusstraat 10/1
  3000 Leuven Toon op kaart

Prijs

 • Prijs
  € 7
 • Reductieprijs
  € 3
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren. Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Begeleiding

Klimaatcoach bij KlimaatContact

Meer over Klimaatcoach bij KlimaatContact

In samenwerking met