Herstellende landbouw

© Laurens Van Dessel

Inspiratiesessie + workshop

Start ma 27 juni '22
19:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Studio Henry OF online
Rijschoolstraat 4
3000 Leuven OF Online

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

We nemen je mee in de wereld van herstellende landbouw aan de hand van enkele voorbeelden uit de praktijk. Van Wisconsin tot het Waasland, waar Pomona vzw een coöperatief herstellend landbouwbedrijf oprichtte. Aansluitend bekijken we de situatie en mogelijkheden in Leuven.

👀 Psst. Je kan het eerste deel van deze avond ook van thuis uit volgen. Schrijf je dan in voor de korte online activiteit (19:00-20:00) 👀


Wat is herstellende landbouw eigenlijk? Wat wordt er hersteld? Wat zijn basisbegrippen van herstellende landbouw en wat zijn voorbeelden? Welke basisprincipes worden gehanteerd?

Beperkt herstellende landbouw zich tot het landschappelijke en ecologische luik of gaat het breder? Wat is de potentiële productie van herstellende landbouw?

Lieven Bauwens, Tim De Roeck en Stéphanie De Caluwé zijn bestuurders van Pomona vzw en van de eerste Pomona boerderij (Pomona Puur Natuur cvba), een coöperatief herstellend landbouwbedrijf en praktijkgericht expertisecentrum in Sint-Niklaas. Ze nemen je graag mee langs enkele inspirerende voorbeelden van herstellende landbouw uit het buitenland en maken vervolgens ook de vertaalslag naar de praktijk in het Waasland én Leuven.


Timing

19u00 - 19u45 : inspiratiesessie door Lieven Bauwens, Tim De Roeck en Stéphanie De Caluwé (zowel online als in Studio Henry te volgen)

19u45 - 20u00 : pauze

20u00 - 21u30 : praktijkgerichte workshop over de concrete mogelijkheden van herstellende landbouw in de buurt van Leuven (in kleinere groepen en enkel te volgen in Studio Henry)

21u30 - 22u00 : drink

Praktisch

Dit is de link naar de inschrijving om deze inspiratiesessie live bij te wonen en nadien deel te nemen aan een een praktijkgerichte workshop over de concrete mogelijkheden van herstellende landbouw in de buurt van Leuven.

Let op! Deze inschrijfpagina is dus voor deelname ter plaatse.

OM ENKEL ONLINE DEEL TE NEMEN, SCHRIJF JE IN VIA DE LINK IN DE BESCHRIJVING, naast de 'oogjes' icoon. Dat is deze link: https://www.eventbrite.be/e/tickets-online-inspiratiesessie-herstellende-landbouw-349011842817
Je zal een link voor online deelname toegestuurd krijgen, een paar dagen voor het evenement.

Heb je je toch vergist en schreef je voor de live sessie in maar wil je online deelnemen, neem dan nu contact op met info@avansa-oostbrabant.be.

Sessies

 • ma 27 juni '22
  19:00 - 21:30
  Studio Henry OF online - default

Locatie(s)

 • Studio Henry OF online Rijschoolstraat 4
  3000 Leuven OF Online Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Lieven Bauwens

Lieven is bestuurder bij Pomona vzw. De huidige wereld staat voor heel wat grote economische en…
Meer over Lieven Bauwens

Stéphanie De Caluwé

Stéphanie De Caluwé is sinds februari 2019 aan de slag in de boerderij van Pomona vzw. Ze volgde de…
Meer over Stéphanie De Caluwé

Tim De Roeck

Tim is één van de oprichters van coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona. Omdat het huidige…
Meer over Tim De Roeck

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Multipoly