Graslandbeheer: workshop zeisen

© Kevin Lambeets

Start za 13 augustus '22
8:30 - 16:00

1 sessie

Prijs

Prijs: € 95
Alle tarieven

Waar Voedselbos Vissenaken
Sint-Pietersstraat 60
3300 Vissenaken

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Geïnspireerd door zijn ervaring als natuurbeschermer en als fervent gebruiker van handgereedschap leert Kevin Lambeets van Zeis en Bijl tips & tricks aan rond het ecologische maaien met een zeis. Leer op een gezonde en efficiënte manier jouw grasland zeisen.

Vanuit het principe 'less is more' keren we terug naar de basis. Zonder motorblok is een zeis veel lichter om te hanteren dan een bosmaaier. Geen lawaai aan je hoofd, geen stinkende uitlaatgassen en onnodige CO2 in de lucht en het spaart je 's avonds een rit uit naar de fitnesszaal. Laat er geen twijfel over bestaan: zeisen is het nieuwe cool!


Onder leiding van een ervaren lesgever van Zeis en Bijl word je tijdens deze dagopleiding ingewijd in de geheimen van het betere zeiswerk. Na een inleiding in de verschillende zeisstijlen en materiaalkennis is er ruim voldoende tijd om de techniek op een juiste manier in te oefenen.


De volledige cursus Graslandbeheer bestaat uit een webinar, een tuinbezoek en de workshop zeisen. Ontdek het geheel hier.Deze cursus kadert in het fruitige voedselbosproject. Met de steun van LEADER Hageland+ geven Avansa Oost-Brabant, Velt, Natuurpuntacademie, Regionaal Landschap Zuid-Hageland en Commons Lab de komende twee jaar de voedselbosbeweging een duwtje in de rug.


Hoofddoel is om op vier plekken in het Hageland een nieuw lokaal gedragen voedselbos tot stand te brengen. En daarnaast wordt getimmerd aan een lerend netwerk om fruitige kennis op te doen en te delen. Check deze pagina geregeld voor activiteiten en verhalen: https://avansa-oostbrabant.be/projecten/fruitige-voedselbossen.

Praktisch

Meebrengen: een picknick voor tijdens de middag, voldoende drank en kleed je naar de weersomstandigheden.

Het terrein is toegankelijk via de Sint Pietersstraat 60 in Vissenaken (huis van de eigenaars)

Deze workshop maakt deel uit van de cursus graslandbeheer. Er wordt ook een webinar en bezoek aan een natuurlijke tuin aangeboden waarvoor je apart kan inschrijven.

Sessies

 • za 13 augustus '22
  8:30 - 16:00
  Voedselbos Vissenaken - Voedselbos

Locatie(s)

 • Voedselbos Vissenaken Sint-Pietersstraat 60
  3300 Vissenaken Toon op kaart

Prijs

 • Prijs
  € 95
 • Reductieprijs
  € 90
  Ledentarief: als lid van Natuurpunt, het Open Netwerk of betrokkene bij het Voedselbos in Vissenaken kan je genieten van een korting
 • Sociale prijs
  € 75
  Studententarief (-25j) & Sociaal tarief: voor wie het wat minder breed heeft

Begeleiding

Kevin Lambeets

Kevin leeft het liefst buiten.Met zijn organisatie Zeis en Bijl geeft hij cursussen om mensen…
Meer over Kevin Lambeets

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Fruitige voedselbossen