Graslandbeheer: webinar

© Kevin Lambeets

Start do 2 juni '22
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Prijs: € 8
Alle tarieven

Waar bij je thuis -online-
je eigen huis
Online via Zoom of een ander platform

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Als halfnatuurlijke milieus waren bloemrijke graslanden ooit van grote waarde én voor de mens én voor de biodiversiteit. Dankzij initiatieven zoals Maai Mei Niet en een verhoogde aandacht voor koolstofopslag en infiltratie zijn bloemrijke graslanden, tuinen, bermen en openbare domeinen opnieuw niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Waar 'verwildering' in klassieke tuinen of openbare domeinen vroeger vaak werd geweerd, krijgt het nu opnieuw een plaats. De verhoogde aandacht voor wilde bijen of vogels in de tuin is daar niet vreemd aan. Maar bloemrijke graslanden vragen wel een aangepast onderhoud. Wil je meer kleur en leven in een genietbare, natuurvriendelijke tuin? Kies dan voor 'ecologisch gefaseerd maaibeheer'.


Geïnspireerd door zijn ervaring als natuurbeschermer en als fervent gebruiker van handgereedschap reikt Kevin Lambeets van Zeis en Bijl tips & tricks aan rond de ontwikkeling en het onderhoud van bloemrijke tuinbiotopen. Wie kent het verschil tussen een bloemrijk gazon, een bloemenakker, een bloemenweide of bloemrijke ruigte?! Wat houdt 'lappendekenbeheer' precies in, en wie profiteert van onze inspanningen als natuurvriendelijke tuinier? Ontdek het in dit webinar.


De volledige cursus Graslandbeheer bestaat uit een webinar, een tuinbezoek en de workshop zeisen. Ontdek het geheel hier.

Praktisch

🍒🍑 Mensen die betrokken zijn bij het voedselbos Zwaluweveld (Scherpenheuvel-Zichem) of Vissenaken kunnen dankzij het LEADERproject 'Fruitige voedselbossen' inschrijven aan reductieprijs. Vermeld in het winkelmandje bij 'opmerkingen' bij welk voedselbos je actief bent. 🍐🍎

Een week voor de start van het webinar ontvang je de zoom-link in je mailbox.

Wil je na deze webinar graag nog meer leren in de praktijk? Op zondag 12/06 kan je Kevin zijn tuin bezoeken in Geetbets en met eigen ogen zien welk effect graslandbeheer heeft.

Op zaterdag 13/08 kan je ook deelnemen aan een zeiscursus van Kevin in Vissenaken

Sessies

 • do 2 juni '22
  19:30 - 22:00
  bij je thuis -online- - default

Locatie(s)

 • bij je thuis -online- je eigen huis
  Online via Zoom of een ander platform Toon op kaart

Prijs

 • Prijs
  € 8
 • Reductieprijs
  € 5
  Heb je een werkloosheidsuitkering, een uitkering van arbeidsongeschiktheid of het OMNIO-statuut? Dan betaal je de reductieprijs. Duid bij inschrijving het reductietarief aan. Wij nemen dan contact met je op om dit te verifiëren. Is de reductieprijs nog te hoog voor jou? Neem dan zeker contact op met ons! We bepalen dan samen een redelijke prijs. De reductieprijs geeft je een vermindering van 25% op het standaardtarief van een cursus. Het geldt enkel voor cursussen waarvan het standaardtarief groter is dan € 8.

Begeleiding

Kevin Lambeets

Kevin leeft het liefst buiten.Met zijn organisatie Zeis en Bijl geeft hij cursussen om mensen…
Meer over Kevin Lambeets

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Fruitige voedselbossen